Kendte citater om familieliv

De fleste ved, at børneopdragelse kan være én af de mest udfordrende opgaver i livet. Det skal samtidig passe ind i en hverdag, hvor uddannelse, arbejde, egen sundhed og trivsel skal vedligeholdes.

De følgende kendte citater handler om en hverdagen som børnefamilie og kan forhåbentlig inspirere dig og skabe en følelse af, at dine forældreevner er tilstrækkelige.

Det er internationale kendisser, der står bag citaterne, men for overskuelighedens skyld er de her oversat som danske citater.

Få en række af historiens kendteste citater på dansk.

“Jeg tænker en del over at lære mine børn at arbejde hårdt. Jeg har lært noget ― de gør ikke, hvad du siger; de gør, hvad du gør.” – Jennifer Lopez

Man skal ikke bekymre sig over, om man nu husker sine børn ofte nok på god arbejdsmoral og de rigtige dyder. Det viser citatet her fra Jennifer Lopez.

Børn lærer af at observere deres forældre og andre voksne i deres liv, hvorefter de som regel efterligner det, de har fået med hjemmefra.

Vend hellere blikket indad, og vurdér hvorvidt du efterlever dine foretrukne idealer – så skal dine børn nok begynde at efterligne dig før eller siden.

“Moderskab er mit første og vigtigste job. Men det er ikke det eneste, jeg er god til.” – Michelle Obama

Citatet af Michelle Obama handler om hendes oplevelse som mor, og hvordan hun formåede at balancere sit arbejde og familieliv.

Børneopdragelse er ikke er det eneste, hun er god til. Hun kan også skrive, tale og være USA’s førstedame.

Dette citat demonstrerer, at mødre i dag ikke bare skal være gode mødre eller hjemmegående. De kan også være kreative, professionelle og dyrke andre aspekter af livet. Nyd de sider af dig selv, som ikke handler om børn!

“Én er som at få et kæledyr. To er som at købe en zoologisk have.” — James Corden

Børn kan være lidt af en mundfuld, og det er ikke ualmindeligt, at forældre føler, at de er ved at blive skøre. At få barn nummer to kan dog vende fuldstændig op og ned på hverdagen.

I James Cordens citat beskrives skiftet fra et til to børn som at købe en zoologisk have og indlogerer den i dagligstuen.

Har du et travlt familieliv og synes, at det bedste tidspunkt på dagen er om aftenen, når ungerne er lagt i seng? Ha’ ikke dårligt samvittighed! James Corden deler tilsyneladende det synspunkt til fulde.

“Du kommer til at få råd fra mange mennesker, tag bidder hist og her. Du ved dog inderst inde, hvad dit barn har brug for – stol på det.” — Lucy Liu

Nogle mennesker vil nok give dig råd om, hvordan du bør opdrage dine unger – ofte i form af et citat! I sidste ende ved du dog som regel selv, hvad der er bedst for din familie.

Som forælder tilbringer du flest timer sammen med dine børn, og det er op til dig at vurdere, hvilke tips og tricks, der skal anvendes.

Bedsteforældre, venner og familie vil sommetider forsøge at hjælpe på en måde, der kan virke kommanderende eller bedrevidende. Måske føler de, at deres erfaring berettiger en lang række af gode råd.

Først og fremmest skal du have lov til at gøre dig dine egne erfaringer. For det andet vil du over tid udvikle et BS-barometer, da det ikke er alle aspekter af børneopdragelse, som den ældre generation egentlig kan huske – stol på dig selv!

Skriv et svar