Gør vanskelighederne til en leg

Det er ikke alle børn som har det nemt i skolen, og med hensyn til læsning, kan det også være svært indimellem. Men der er altid en mulighed for at forandre det og gøre det bedre. Undervisning behøver ikke være bøvlet og kedeligt. Mange lærere formår at skabe en fed stemning for børnene. Vanskeligheder kan bunde i decideret ordblindhed, men det behøver ikke betyde, at det er umuligt at øge niveauet. Det kan blot være en udskiftning af læsemetoderne som skal til.

Skab trygge rammer for dit barn

Det er vigtigt lige meget hvor i processen dit barn er, at du som forælder ved hvordan du skal skabe de rammer, der er behov for. En positiv indstilling i forbindelse med de vanskeligheder der nu må være er vigtigt. Som forældre er det fedt at kunne lave de forskellige ting til en leg. Altså kunne gøre det trælse til noget positivt. At være ordblind er faktisk positivt for du lærer at arbejde på nye spændende måder, hvor lege og andre spændende udfordringer sættes. Det er vigtigt at som forældre skal der laves aktiviteter og opbakning i de sjove leje.

Ordblindhed

Cirka hver fjerde dansker er diagnoseret med ordblindhed. Det er ikke meget der skal til for at finde ud af om man er ordblind eller ej. Men det er bare altid en god ide at finde ud af det ret hurtigt, så man har de bedste forudsætninger for at kunne gøre noget ved de vanskeligheder som følger med. Så tjek om du er ordblind, og få styr på læsning osv. Så bliver det hele meget lettere.

Undervisning for ordblinde

Hvis du er diagnoseret ordblind, har du krav på at kunne få tilbuddet om undervisning som ordblind hvis du er under uddannelse. Du kan også få det hvis ikke du er under uddannelse, men der skal du oftest betale et mindre beløb, for alt det udstyr og lignende. Du kan finde en mulighed for læseundervisning for ordblinde børn her.