Danske sommerfugle er dit barns bedste ven

Hvis der er noget, der virkelig kan skabe glæde hos børn, er det det sommerfugle. Når de smukke, bevingede væsener dukker frem i starten af foråret, minder det os om, at sommeren er på vej – med alt det sjove, der følger med! Læs her mere om hvordan sommerfugle i Danmark kan inspirere til sjove og kreative projekter med dit barn.

Sommerfuglen er et ret fantastisk dyr. De farverige skabninger dukker op om foråret og forsøder livet for både børn og voksne. Sommerfuglen har udviklet sin særlige farvepragt for at kunne signalere til artsfæller og for at kunne beskytte sig mod fjender. En bonus ved dette er, at sommerfuglen er en yderst populær ven blandt børn, som tiltrækkes af de mange flotte farver og mønstre. 

Sommerfuglen bringer dit barns indre kunstner frem

Sommerfuglen findes i mange unikke og smukke varianter og farver, og det kan give inspiration til mange kreative og sjove projekter med dit barn.

Du kan f.eks. finde en liste med billeder af almindelige og sjældne sommerfugle i Danmark her, som du og dit barn kan tegne eller male sammen. Tag eksempelvis et kig på svalehalen, som er en sjælden sommerfugleart i Danmark med et meget karakteristisk mønster.

Gå på opdagelse i naturen efter de danske sommerfugle

Keder dit barn sig en forårs- eller sommerdag, er sommerfuglejagt altid en sjov og lærerig aktivitet. I kan starte med at udvælge nogle specifikke danske sommerfugle, som I gerne vil spotte, og så ellers begive jer ud i naturen.

Det allerbedste sted at gå på jagt, er på store, uberørte overdrev, som f.eks. en hede eller eng. Har I en vild have, vil dette også ofte være et hjemsted for de flotte skabninger. Spotter I en sommerfugl, må I endelig ikke forsøge at indfange den. Prøv i stedet forsigtigt at lade den lande i en åben hånd, ved at bevæge jer langsomt hen imod den.

Beskyt de danske sommerfugle ved at lade din have gro

37 af de blot 66 danske sommerfuglearter er i dag i fare for at forsvinde fra det danske landkort. Det skyldes, at mange af de vilde naturområder, som sommerfuglene foretrækker, forsvinder, når der bl.a. bliver bygget huse og veje og sprøjtes med giftstoffer.

Ejer du en have, har du til gengæld en oplagt mulighed for at gøre din have til en oase for sommerfugle, som dit barn kan glæde sig over. Alt du skal gøre er at lade din have gro lidt vildere og undgå kunstgødning og sprøjtegift. Du kan også plante flere vilde danske blomsterarter, som sommerfuglene elsker, såsom blåhat, kællingetand eller merian.

Skriv et svar