Sådan kommer du bedst igennem perioden med en lille nyfødt

Der er ikke noget mere specielt end at blive forældre for første gang. Den første tid er noget helt særligt, og mange ender med at leve i deres egen lille boble sammen med deres nye baby, der har brug for en masse kærlighed og opmærksomhed, og som du som forælder slet ikke kan få nok af at bruge tid sammen med.

Det er utroligt, som vores liv ændrer sig, når vi får børn. Det er noget helt særligt, men det kan også være en meget hård tid, særligt hvis man ikke har prøvet det før. En lille nyfødt er meget krævende, og babyen har behov for hjælp til alting. Det er meget drænende, og forældre til nyfødte er ofte i massivt søvnunderskud, og det kan være med til at skabe problemer. Så hvordan kommer du bedst igennem denne særlige tid?

Giv din baby de bedste forudsætninger

Det er naturligvis vigtigt, at du sørger for at din baby har det godt og får alt det, den har brug for. Det er der rigtig mange forskellige måder, du kan gøre på, men det er vigtigt, at du blandt andet sørger for, at din baby har den bedste mulighed for at sove godt.

For nogle nyfødte skal der ikke meget til, før de vågner, og derfor er det vigtigt, at de har et sted at sove, der er trygt og rart, så de har en grund til at sove ekstra tungt. For mange babyer er det behageligt at ligge godt i spænd, så der ikke er meget plads at spjætte på. Mange babyer ender med ofte at vække sig selv, når de ligger og spjætter i søvne, og derfor er det en god idé at sørge for, at babyen ikke rigtig kan lave nogen pludselige bevægelser.

Det kan du blandt andet gøre med en såkaldt babynest. En babynest er en seng specielt til nyfødte, der giver en god støtte omkring babyen, så den ikke kan spjætte en masse. Det giver en langt bedre søvn for den lille. I denne babynest test kan du se, hvilken er bedst til netop din nyfødte.

Glem ikke at passe godt på dig selv også

Det fantastiske ved at blive forælder er, at man pludselig oplever, at der er et væsen, der er vigtigere end en selv. Derfor er der også mange forældre, der har en tendens til at glemme sig selv og dermed har større risiko for at brænde helt sammen lige pludselig.


Selvom din baby er det vigtigste, er det også vigtigt, at du sørger for at passe rigtig godt på dig selv. Når du er i balance, kan du nemlig også være en langt bedre forælder for dit barn, så på den måde går det hele op i en højere enhed.

Det er vigtigt, at I som forældre giver hinanden mulighed for at kunne dyrke lidt alenetid og få ladt batterierne op. På denne blog for sundhed og velvære kan du finde inspiration til at passe på dig selv.