At ha´ to hunde

Camilla Thyrring beskrev med humor og indlevelse om sin families overvejelser og erfaringer, da de blev hundeejere i bogen ”At ha´ hund”. Heri følger vi deres debut som de glade ejere af hunden Balder.
Nu er Camilla Thyrring klar med endnu en morsom beskrivelse af livet som hundeejere. ”At ha´ to hunde” fortæller om familiens mange sjove og også komiske oplevelser med at få endnu en hund.

I ”At ha´ to hunde” beretter Camilla Thyrring småt og stort om livet med hundene Balder og Max. Vi hører om hvordan det er at anskaffe hund nummer to og få de to firbenede til at samarbejde, hvilket kan være en kende anstrengende. Men sans for det komiske skildrer forfatteren udfordringerne, når de to hanhunde tiltrækkes af det modsatte køn. Der er i det hele taget mange praktiske udfordringer: krævende gåture i kvarteret, ferier hvor hundene enten skal med til Sverige eller afleveres på hundepensionen, indkøb af foder i dyre domme og så er der selvfølgelig også høm-høm-poserne, der er en hel videnskab!

”At ha´ hund to hunde” er et muntert potpourri af de allerbedste og værste oplevelser i forbindelse med at være hundeejer. Camilla Thyrring evner på morsom og munter vis at afdække mange af de pudsigheder og groteske situationer, der følger med livet som hundeejer. Hun skildrer det helt igennem sjovt, og formår at vise, hvordan man hurtigt bliver så glad for hundene, at man står model til kort sagt alt.

Tekst og tegninger er skabt af Camilla Thyrring, der deler sine egne erfaringer som hundeejer med læseren. Bogen byder på mange illustrationer, og er på alle måder en hyldest til de firbenede venner. Men det er også en hudløs ærlig fortælling om al det besvær, der uvilkårligt følger med, når familien udvides til at tælle to hunde.
Camilla Thyrring formår at skildre de mange sjove, men også udfordrende, oplevelser som hundeejer med et glimt i øjet. ”At ha´ to hunde” er en helt igennem morsom og fornøjelig fortælling!

Bagved den megen morskab, gemmer der sig tydeligvis en klar holdning til, at det ér benhårdt at være hundeejer. Om fortællingen helt taler til børn og unge læsere er lidt mere tvivlsomt. Bogen forudsætter, at man kan fornemme ironien og se det groteske i situationerne. Som tidligere hundeejer har jeg været hele møllen igennem, og kan kun bifalde det pletskud af en skildring, Camilla Thyrring leverer her. Det er spot on!

Køb At ha´ to hunde online

Skriv et svar