Børnenes bog om musik

FAGBOG FOR BØRN!

Med en unik formidling igennem billeder, korte overskuelige tekster og musikstykker præsenteret på en medfølgende cd, er ”Børnenes bog om musik” et flot bud på musikhistorisk formidling samlet i én bog for børn.

”Børnenes bog om musik” er oprindeligt udgivet af Penguin, og nu oversat fra engelsk. Det er en farvestrålende, fyldig og i sit emnefelt detaljeret bog, der henvender sig bredt. Her er både mere generelle opslag om musikinstrumenter, orkesteret og en hel masse lidt mere detaljeret om forskellige komponister og musikgenre. Læseren præsenteres for musikken hos forskellige folkeslag, ligesom vi lære om teknik og meget andet. Ved flere af de forskellige opslag, er der henvisning til den medfølgende cd således at man kan høre et konkret eksempel på, hvordan det pågældende musiktema lyder i virkeligheden. Det er rigtig fin lille detalje som fortjener stor ros!

Det overflødige tekst virker til at være skåret væk, med fokus på give den unge læser en lille introduktion til de mange forskellige musikgenre, stilarter, komponister m.v. som bogen er rundt om. Og bogen kommer rundt om rigtig meget! På den måde kan bogen vel nok betegnes som en utrolig fin lille indføring og (første) egentlige guide til store musikkens verden.

Bogens layout fortjener en særlig omtale, da det i sig selv medvirker til at gøre bogen både interessant og spændende. Vi tryllebindes af musikkens store forunderlige verden med alverdens eksotiske instrumenter fra fjerne kulturer, instrumenter fra gamle tider og billeder af store komponister der engang har levet, ligesom vi må beundre store populærnavne i musikken der er nået så bredt ud. Musikken skildres i hele dens store bredde og det er flot formidlet igennem tegninger, billeder og tekst opsat på forskellig vis – altsammen appelerer til at blive læst og set!

Der er så mange indgange til musikkens verden, men med ”Børnenes bog om musik” får barnet og den unge læser en fin forståelse for, hvor mange vidt forskellige ting musik kan være. På den måde bidrager bogen til at vise, musikkens herlighed og store evne til at forskønne tilværelsen. Bedre kunne det vel næppe være?

Køb Børnenes bog om musik online

Skriv et svar