Gravhunden, heren og bjørnen Knud

Den græske fabel-forfatter, der levede 620-560 f.Kr, har som bekendt givet navn til de elskede Æsop fabler.
Hver fabel er en lille kort fortælling der indeholder en morale. Oftest vil dyr, planter og ting opfører sig som mennesker og handlingen sker i en ikke-realistisk verden. Med det var banen kridtet op for, at vores nyligt afdøde mesterforfatter Rune T. Kidde kunne skabe de skæggeste historier fulde af gakkede og geniale ingredienser.

I ”Gravhunden, hejren og bjørnen Knud” har Rune T. Kidde genfortalt fabelen om ”Ræven og storken”, som de fleste af os kender. Det er skrønen om en ræv og en stork, hver med deres egenskaber, der driller hinanden på den mest udspekulerede måde af alle.

Rune T. Kidde skifter storken ud med den gamle hejre. Gravhunden inviterer vennerne på middag. Og så er lagt op til drilleri. For hvordan skal hejren med det spidse næb og bjørnen med sin snude spise af en flad tallerken?
Hejren tager revanche og serverer mad i høje vaser og videre går det hos bjørnen hvor de to andre skal drilles.
Men her stopper legen ikke. Rune T. Kidde giver den fuld gas og skruer op for det groteske, for nu skal læseren rigtig grine og more sig!

I en ren falde-på-halen-komedie følger vi de tre venner helt til sidste sten er lagt. Så at sige. Men hvad det præcist betyder, må du selv læse i Rune T. Kiddes vanvittige genfortælling af Æsops klassiske fabel.
Det er rablende skørt, men super skægt! Rasmus Bregnhøj herlige tegninger passer perfekt til denne latterfremkaldene fortælling.

Køb Gravhunden, heren og bjørnen Knud online

Skriv et svar