Julekalender for børn – maxi

Hvis I er på udkig efter en enkel og sigende julekalender, som kan læses år efter år, er ”Julekalender for børn” af det legendariske makkerpar Halfdan Rasmussen og Ib Spang Olsen, det helt oplagt.

”Julekalender for børn” genudgives denne gang af forlaget Nyt Nordisk i en såkaldt maxi version. Jeg havde gerne set formatet endnu større end dette, der ikke adskiller sig væsentligt fra andre billedbøger – blot er bogen her en pæn del større end den ordinære udgivelse.

Denne klassiker udmærker sig ved at hurtigt læst, da der hver dag kun er få vers i dagens lille fortælling. Samtidig henvender de små historier, der er skrevet på vers, sig både til små såvel som store. Børnehavebørn kan lytte til fortællingerne, mens de større børn kan muntre sig med selv at læse op – og prøve kræfter med de skæve og skøre rim!

Det er oplagt at starte en kold december morgen med dagens julefortælling. Halfdan Rasmussens skønne og morsomme vers om den travle og dejlige juletid er ikke til at stå for. Her er både trolde, nisser, dyr og nedtælling til juleaften.
Det er bestemt ikke uden grund, at julekalenderen her er blevet en klassiker, vi elsker at tage frem og nyde igen og igen.
Versene viser om noget, hvilken stor sprogekvilibrist, der gemte sig bag Halfdan Rasmussen. Hvor er det klogt, vittigt og forbandet godt!
De hyggelige, varme og charmerende stregtegninger minder os alle om Ib Spang Olsen og hans flair for at tegne.

De 24 julehistorier kalder på smil, anerkendelse og nik. Sproget er helt unikt. Jo, her er gemt så megen visdom og evne til fin historiefortælling i ord og billeder. Børn og voksne vil med garanti nyde, at lytte til de sjove, skæve og skønne vers, mens tegningerne nærstuderes.
Med ”Julekalender for børn” er vi godt på vej mod den dejlige jul!

Køb Julekalender for børn – maxi online

Skriv et svar