Let it snow

Med bogen ”Let it snow” er der nok engang godt nyt til unge fans af forfatteren John Green, der som bekendt vandt stor popularitet takket være romanen “En flænge i himlen”.

Nu er John Green så klar med en vaskeægte julebog, og denne gang i selskab af forfatterkollegerne Lauren Myracle og Maureen Johnson. Romanen består af tre kort-romaner skrevet af hver sin forfatter.
Første roman ”Jubilæumsekspressen” er skrevet af Maureen Johnson, anden roman ”Et jublende julemirakel” er af John Green mens tredje roman ”En engel uden vinter” er forfattet af Lauren Myracle.

I romanen ”Jubilæumsekspressen” stifter vi bekendtskab med pigen Jubilee. Hendes forældre strander i fængsel ved et uheld, efter de har siddet i kø foran en butik, der sælger samler-julepynt. Jubilee må tage toget til sin bedsteforældre, men grundet snestorm strander toget i flækken Gracetown, der skal danne afsæt for bogens to andre kort-romaner. I Gracetown oplever Jubilee en vaskeægte juleforelskelse! I sig selv er fortællingen en kende banal og forudsigelig, men Maureen Johnson skriver så det er en sand fornøjelse at læse. Man kan ikke andet end nyde historien og personerne.

I ”Et jublende julemirakel” lader John Green os følge de tre venner JP, Greven og Tobin. Greven er en pige, der går sammen med de to drenge. Det er jul og fra Waffle House – som vi allerede har hørt om i første fortælling – bliver de tre ringet op og spurgt, om de ikke vil komme forbi med et spil Twister. Der er nemlig strandet fjorten cheerleaders piger på stedet, efter at et tog er kørt fast. De tre venner begiver sig ud i det dårlige vejr, og får en aften, de sent skal glemme! John Greens bud på en julehistorie er først og fremmest sjov og charmerende. Den emmer af fortælleglæde og humor – og slutter med et twist, der kun forstærker den gode julestemning.

Sidste fortælling i ”Let it snow” er ”En engel uden vinter”. Lauren Myracle liner op til en julehistorie med både dybde og alvor – men alligevel også en god portion humor! Pigen Addie er knust, eftersom hun forgæves har forsøgt at vinde sin kæreste Jeb tilbage. Julen bliver en smertefuld oplevelse og vennerne prøver at opmuntre hende. Addie selv udfordrer sig selv til at ændre sig. Men så sker der ting og sager! Med julefortællingen om Addie leverer Lauren Myracle en flot finale til en skøn bog. ”En engel uden vinter” er en tankevækkende og sjov julefortælling med masser af varme. Det er herlig læsning!

”Let it snow” er et super vellykket eksempel på forfattersamarbejde, når det er bedst. De tre forfattere bruger alle de samme omgivelser, figurer og det samme centrale tema: kærlighed. Til allersidst flettes historierne sammen. I forening løfter forfattertrioen historien op til en flot helhed, der nok skal blive en vaskeægte juleklassiker!

Køb Let it snow online

Skriv et svar