Lille Muldvarp og den grønne stjerne

I mange hjem husker man sikkert den søde Lille Muldvarp, fra tjekkisk tegnefilm uden tale, og fra de herligste billedbøger. Nu præsenterer Politikens forlag et herligt gensyn med den skønne Lille Muldvarp i en perlerække af en serie billedbøger.

Den populære karakter Lille Muldvarp er tegnet af tjekken Zdenek Miler, og har efterhånden mere end 50 år på benene. Zdenek Miler gik bort i 2011 i, mens den Lille Muldvarp har fået klassikerstatus.

”Lille Muldvarp og den grønne stjerne” er historien om, hvordan Lille Muldvarp finder en grøn sten, da han vil grave ud til et større værelse.
Stenen er så flot, at Lille Muldvarp gerne vil placere den på himlen sammen med stjernerne. Men der er langt til himlen, og Lille Muldvarp kan ikke nå op og placere den grønne sten! Han prøver ved hjælp af sine søde venner. Til sidst må han trist til mode søge hjælp hos selveste månen. Vil den mon hjælpe ham med at sætte den flotte grønne sten op på himlen?

Fortællingen om ”Lille Muldvarp og den grønne stjerne” er en sød og livsbekræftende historie om, at værdsætte og elske de små og ubetydelig ting.

Lille Muldvarp holder af sin sten, som var det en ægte stjerne. Deri ligger en meget fin tanke om, at tilsidesætte det materielle, men fokusere mere på tingenes egentlige værd for den enkelte. Hvor er det herligt og befriende, at se Lille Muldvarp slide så hårdt for sin kære sten!
Mon ikke mange forældre kan genkende den ægte glæde, spontanitet og engagement fra deres egne små børn, når de selv har keret om en lille guldklump, de havde fundet.

”Lille Muldvarp og den grønne stjerne” er samtidig god, at give børnene med på vejen, fordi den også minder om værdien af venskaber og troen på det gode.
Bogens univers indbefatter en glad Muldvarp med søde venner – og en enkel slem af slagsen, Lille Muldvarp naturligvis forklarer om, hvad der er ret og vrang. For sådan er Lille Muldvarp. Ordentlig!

Billedogen emmer af ro og hygge i et forudsigeligt, trygt og rart univers. En rigtig ”feel good” fortælling, som børnene vil knuselske. Præcis som den populære tegnefilm med Lille Muldvarp. Beretningen om Lille Muldvarp er sød, varm og kærlig. Den er velskreven, enkel, rørende og utrolig poetisk med sin fine slutning om månen.

På alle måder en oplagt bog til en dejlig godnatlæsning, hvor roen skal falde på. Billedbogen her fortjener at blive læst af rigtig mange!

Køb Lille Muldvarp og den grønne stjerne online

Skriv et svar