Prins Teseus. De sorte sejl. Bog 4

Den græske heltefigur prins Teseus er hovedpersonen i Josfine Ottesens medrivende og dramatiske serie om græsk mytologi.

I romanform følger vi den unge Teseus og hans store udfordringer, før han vinder over den frygtede Minotaur på øen Kreta.
Men før Tesues kan nyde sin sejr må han af sted til Kreta. Netop det er handlingen her i bind fire ”De sorte sejl”, hvor den unge kongesøn sammen med sin far oplever at fjenderne fra Kreta endnu engang kommer sejlende til Athen, hvor de vil hente deres årlige krigsbytte. Syv unge piger og syv unge mænd har årligt været betaling som krigsoffer, siden Athen tabte mod Kretas mægtige konge og folk.
De fjorten unge vælges ved lodtrækning og Teseus insisterer på at deltage, da han er en meget retskaffen ung mand. Men ak og ve: han må afsted. Teseus er ikke bange. Han vil besejre Minotaurus i labyrinten, så den ikke bliver ved med at æde de unge piger og drenge.

På Kreta møder han den arrogante konge og der festes inden ofringen. Ved festen lærer han de skønne Ariadne at kende. Hun vil hjælpe ham i hans kamp mod Minotaurus, når blot han lover at tage hende med derfra.

Bogen slutter med en rigtig cliffhanger. Der er lagt op til stort drama, når Ariadne og Teseus i næste bind vil forsøge at overvinde den farlige Minotaurus.

Som altid skriver Josefine Ottesen i et dejligt levende, flot og dramatisk sprog med mange fine nuancer trods det, at bogen her er med lix 10,0. Det lykkes på flotteste vis at skabe en fængslende roman for de yngre læsere, der samtidig er lærerig i forhold til græsk mytologi. Dog havde jeg gerne set, at forfatteren i en særskilt fakta-afsnit kort forklarede læseren om græsk mytologi, så den unge læser rent faktisk får en forståelse af, at der her er tale om en klassisk fortælling.

Serien om prins Teseus kan varmt anbefales – ikke mindst til selvlæsning. De ledsagende illustrationer hjælper med at forklare teksten og understreger glimrende fortællingens dramatiske stemning. Kort sagt en spændende og medrivende bog med et vigtigt kulturhistorisk islæt.

Køb Prins Teseus. De sorte sejl. Bog 4 online

Skriv et svar