Se mig nu

Svær sygdom i ens allernærmeste familie kan slå selv den bedste af pinden. Det er i hvert fald ikke svært at forstå, at Eva er frustreret og usikker, da hun vender tilbage til skolen efter hun i en periode har været medindlagt på sygehuset. Her er hendes lillebror blevet behandlet for sin leukemi.
Men som om det ikke er slemt nok, at Evas lillebror Mads er syg, oplever Eva at hendes bedste veninde Maja i den mellemliggende periode er begyndt at gå med en anden. oveni købet den populære Katrine, som plejer at gå med nogen fra de ældste klasser, og i øvrigt er sådan en rigmandsdatter. Hvordan skal man så tackle det! Eva kan jo heller ikke snakke med mor eller far, der kun er optaget af Mads og hans sygdom. Det hele er så utroligt svært!

”Se mig nu” er en velfortalt og vellykket roman om pigeliv i teenagerårene. Udgangspunktet er pigen Eva og hendes udfordringer, da veninden tilsyneladende begynder at gå med en anden i klassen, efter hun selv har været væk pga. brorens sygdom. Men mange piger vil kunne nikke genkende til bogens handling, selv om man ser bort fra sygdomsaspektet. De fleste kender til følelsen af, at være bange for at blive kasseret af veninden eller på anden vis blive skubbet ud af fællesskabet. Den slags medfører altid en enorm usikkerhed. Her rammer forfatteren Sandra Schwartz om noget plet.

Romanen er samtidig krydret med en sød, charmerende og dog helt tilforladelig kærlighedshistorie. Den vil i dén grad vække interesse – og nok også virke genkendelig for nogle læsere i bogens målgruppe.

Bogen ”Se mig nu” er en del af ”Sommerfugleserien”, der er specielt skrevet til målgruppen piger i alderen 12-14 år.

Forfatteren Sandra Schwartz har skrevet en vedkommende fortælling, der både rører og varmer om hjertet. ”Se mig nu” er en medrivende beretning om at være søskende til en kræftramt, men i særdelshed en bog om at være en ung pige, der kæmper med at få styr på sit selvværd og tro på sin eget værd derhjemme og i skolen. Midt i al det svære får Eva øjnene op for, at hun måske aldrig mistede sin veninde, men blot fik en mere i kraft af Katrine. Men vejen til den erkendelse er lang.

Køb Se mig nu online

Skriv et svar