Cannibal Monsters

Cannibal Monsters er et udfordrende pusle- og hovedbrudsspil fra SmartGames. Med sine farverige og enkle plastikmonstre med ét øje kommer man til at tænke på alt fra Monsters Inc til computerspillet Pac Man.

Spillets ide er rimeligt simpelt, men med finesser der gør det ekstra udfordrende. På en hvid plastikspilplade er der 16 felter. Her udspilles kampen mellem monstrene, der skal æde hinanden indtil kun én er tilbage. I takt med at monstrene æder hinanden, dannes en høj stak under monstertoppene og til sidst er kun én stor stak tilbage, idet hvert monster er stabelbart.
Og dog: monstrene kan kun spise hinanden, når deres bund og top matcher. Med andre ord: ikke alle monstre er et godt bytte. Hver gang spilleren flytter et monster, som en anden monster skal spises, må man ikke gå til en tom plads.

Det tricky er altså, at man ikke umiddelbart ved, hvilket monster der skal være henholdsvis bunden eller toppen af den sidste stak. Man kan prøve at regne det ud jf. de forskellige farver monstrene har. På mange måder er det som at spille kabale.
Man kan prøve at tænke strategisk. Monstrene er i tre farver – rød, blå og grøn med hver deres kendetegn: de svageste monstre har kun det ene øje og tand hjørne, mens dem med to er stærkere og de mest farlige har hele tre.

Cannibal Monsters virkede lidt vanskeligt at komme i gang med, men hurtigt blev ideen bag spillet åbenlys. Der er i alt 48 udfordringer i den medfølgende opgavebog fordelt på fire niveauer. Spillet er på alle måder udfordrende og ligner ikke andre SmartGames spil, der er udgivet.
Fortællingen, der er bygget op omkring universet er også rigtig fin. Cannibal Monsters opfordrer til koncentration og logisk tænkning i allerhøjeste grad. Mon ikke det vil blive kaldt monstersjovt?!

Læs mere

Skriv et svar