Three Little Piggies

”Three Little Piggies” er et vellykket hovedbrudspil for familiens yngste. Som vanligt byder Smart Games på 48 udfordringer – opgaver – der skal løses.
Konceptet er det velkendte: først vælger man en opgave, der er afbilledet i det medfølgende opgavehæfte og opstiller puslebrikkerne – grisene og ulven – som angivet. Nu handler det om at få placeret de resterende brikker på brættet. Der er tre brikker med huse. Husene er i forskellige farver, og også brikkerne har forskellige former, som gør at det bliver udfordrende at få puslet dem på plads samtidig med at grisen(ene) og ulven allerede er opstillet som anvist på opgavekortet.

Som altid er opgaverne delt op i forskellige sværhedsgrader. Denne gang fordeler de 48 opgaver sig på fire sværhedsgrader. Der er 24 grise-opgaver og 24 ulve-opgaver, der også benævnes som henholdsvis dag- og nat-opgaver. Forskellen på de to slags opgaver er, at i nat-opgaverne skal barnet sørge for at grisen/ene kommer i sikkerhed inde i et hus, fordi den farlige ulv er på spil. I dag-opgaverne skal grisene derimod ikke ind i husene.

Der medfølger endvidere en lille ordløs billedbog, der fortæller den klassiske historie om de tre små grise og ulven. Dermed er det let og oplagt for barnet at meddigte en fortælling om de tre små grise og den slemme ulv undervejs.

Det er vigtigt, at man får placeret selve spilpladen korrekt inden man begynder. Længderne på spilpladens sider er nemlig ikke ens, og det medvirker til at øge sværhedsgraden.

Smart Games har nok engang skabt et lærende, sjovt og udviklende hovedbrudsspil til én spiller. ”Three Little Piggies” øver barnets koncentration, logiske tænkning og overblik. Det er samtidig et spil, der giver plads til at barnet selv kan bruge sin fantasi og skabe en fortælling og handling i forhold til det, der udspiller sig på spilpladen.

”Three Little Piggies” fungerer helt efter hensigten. Spillet er veludført og fortjener ros for sin evne til at udfordre og underholde.

Læs mere

Skriv et svar