Sådan gør du ferien med børn nemmere

At tage på ferien med børn kan godt være en udfordring, da der er mere bagage, og børnene nemt kan blive utålmodige. Ved at booke lufthavnsparkering hjemmefra og få børnene til at bære nogle af deres ting selv, kan du dog gøre ferien nemmere.

Når du skal rejse med dine børn, er det både en fantastisk mulighed for dig for at vise dine børn verden, men er som regel også lidt af et logistik kunststykke. Dine børn kan ikke selv bære særlig meget bagage, men kræver samtidig, at du har langt mere bagage med.

Derudover har børnene langt mindre tålmodighed, og det kan derfor være meget blandet, hvordan de vil tage den ventetid, der naturligt kommer til at være i en lufthavn i forbindelse med en rejse. Derfor er det en god ide, at du sørger for at forberede dig lidt, så du kan gøre ferien så nem som muligt for både dig og dine børn.

Book lufthavnsparkering hjemmefra

Hverken børn eller voksne synes, at det er sjovt at skulle køre rundt om lufthavnen og lede efter billig lufthavnsparkering. Det er lige meget, om I skal flyve fra Kastrup Lufthavn eller Billund Lufthavn. Derudover er det ikke sjovt, når du står med både børn og store kufferter, at du ender i den helt anden ende af lufthavnen og enten skal gå langt eller tage en shuttlebus.

Med sammenligningsservicen Parkos bliver det dog nemt for dig at finde frem til den rette form for lufthavnsparkering. Hos dem kan du ikke bare sammenligne priserne for parkering, men også se, hvor langt de er fra lufthavnen, og om de er uden for eller indenfor. Læs mere om Parkos.

Sørg for at børnene har så mange af deres egne ting som muligt

Selvom dine børn ikke kan bære på en hel masse, bør de stadig have en taske, hvor de kan bære noget. Dermed lærer de, at de ikke bare kan tage alle de ting med, som de gerne vil, og I kan samtidig have alle deres ting samlede.

En oplagt mulighed er, at børnene for eksempel selv skal kunne bære alt deres legetøj. Dermed kommer du ikke til at skulle slæbe på en masse legetøj. Det skal de selv gøre og lærer dermed at prioritere mellem deres forskellige ejendele.

Inddrag børnene i planlægningen af ferien

Dine børn skal ikke nødvendigvis være med til at vælge destinationen eller styre hele ferien, men det er altid en god ide, at du hører dem om, hvad de gerne vil se eller opleve. En oplagt mulighed er, at du selv undersøger nogle forskellige steder, og at du så taler med dine børn om dem. Derefter kan du for eksempel lade din børn vælge et sted hver, som de gerne vil besøge. På den måde kan du sikre dig, at I også kommer til at opleve noget på ferien, som de synes om.

Der er altså mange muligheder for, at du kan gøre ferien lidt nemmere. Ved at have styr på parkeringen hjemmefra og at få børnene til at bære nogle af deres egne ting, bliver det nemmere for dig rent praktisk. Når børnene bliver inddraget i planlægningen fra start af, kommer de naturligt til at glæde sig til at tage af sted.