Brætspil som kan samle både familie og venner

På grund af den store digitale alder, som vi lever i nu og her, er nærværet formindsket iblandt familie og venner, og kommunikation foregår stort set kun elektronisk. Spillene med venner spilles på PlayStation, Xbox og computer, og man oplever ikke længere hinandens nærvær når man spiller sammen.

Heldigvis er det klassiske brætspil ikke forsvundet helt, og spillene fornyes stadig konstant.

Vi vil her hjælpe lidt med at finde nogle sjove brætspil, som kan benyttes til forskellige lejligheder.

Brætspil til en hyggelig familieaften

Til en aften med familien som bare skal handle om hyggeligt samvær, så er der mange valgmuligheder, som vil passe til de fleste aldersgrupper.

Hvis i er en familie med yngre børn, vil nyere spil som Sequence være perfekt til en hyggelig og sjov aften.

Udover de nyere spil, så er der en hel del klassiske spil, som vil være ideelle til en god familieaften. Spil som Ludo, Matador og UNO, har altid været et sikkert hit til familier med de yngre børn. Disse klassiske spil, er samtidig også blevet genopfundet i nyere og mere relevante versioner.

Som familie er der sjældent noget bedre og mere fleksibelt end et simpelt kortspil. Med et sæt kort kan i som familie spille en masse forskellige spil, og eventuelt selv finde på jeres helt eget spil.

Brætspil som selskabsspil

Brætspil bliver i nyere tid, ofte brugt som et selskabsspil – Enten til en hyggelig aften med venner, til en eventuel date, eller kæresteaften. Man ser også at brætspilscaféer popper op rundt omkring i større byer. Det kan være en hyggelig eftermiddag eller aften, med en kop kaffe og et velkendt brætspil.

Til en selskabelig aften med vennerne er det populære strategiske Partners et godt valg. Her kan man være 4 personer, eller 6 personer i Partners+.

Til den festlige aften med masser af grin

Hvis i sammen med vennerne ønsker en humørfyldt aften, hvor det skal være lige til grænsen af hvad humoren må, så kan Cards Against Humanity være perfekt.

Her går det simpelt ud på at hver spiller får 10 hvide kort, hvorpå der står skrevet sjove sætninger eller ord, som så skal matches med et sort kort, som spillere på skift trækker. På de sorte kort vil der være sætninger eller spørgsmål, hvorpå der er enten et eller flere blanke felter, som skal udfyldes med de andre spilleres hvide kort. Den med det sjoveste kort vinder. Spillet her skaber en meget løs, sjov og ofte akavet stemning. Hvis det lyder som noget for dig, så kan du her finde Cards Against Humanity.

Udover dette, kan spillet Hint også være en løsning som vil bringe en masse grin med sig. Her spilles der i hold, og der kæmpes i en masse forskellige kategorier. Man kan enten skulle mime, tegne, forklare med ord eller blot lyde en masse forskellige ord og vendinger, hvor presset fra tiden vil skabe en masse sjove øjeblikke.

Skriv et svar