Gaver til barnets første år

Når det kommer til årets fødselsdage og den skønne juletid, så kan det være svært at blive ved med at finde gaver til børn, i forskellige aldersgrupper. Den gode gave er nødvendigvis ikke den samme til børn under 1 år, som til et barn på 3 år. Derfor vil vi prøve at være behjælpelig, ved at give nogle tips til, når du skal købe gaver til børn i løbet af deres første spæde år.

 

Gave til de nyfødte børn

Helt små nyfødte børn skal gerne have nogle gaver som kan hjælpe med at stimulere sanserne. Når sanserne bliver stimuleret i så ung en alder, bliver de derved også hurtigere og bedre udviklet.

 

Med nyfødte børn mener vi børn i perioden omkring 0 – 3 måneder.

 

I barnets helt tidlige liv er det uden tvivl synet, der skal stimuleres mest. Derfor kan en uro være helt perfekt. Med en uro der kan hænges over enten barnets seng, legetæppe eller pusleplads, vil der altid være noget at kigge på.

Udover synet skal selve følesansen også stimuleres tidligt. Derfor kan små rangler og bamser være ideelle, eventuelt et spændende farver. Herved er der mange spændende ting som der kan rystes, klemmes og generelt bare føles på.

 

Når det kommer til småbørn, skal det vides at det hurtigt bliver populært at prøve at smage på legetøjet. Derfor skal alle gaver som du giver, være sikre at have i munden. Derfor skal du lige sørge for at der ikke er skarpe kanter, eller skadelige stoffer i materialet.

 

3 – 12 måneder

Eftersom barnet bliver ældre i løbet af det første år, vil alle sanserne og evnerne også blive udviklet kraftigt. Allerede fra 3 – 6 måneder, vil barnet forsøge at bevæge sig rundt, og vende sig om for at få fat i legetøjet. I denne periode er det vigtigt for barnet at ligge meget på maven, da det er her at barnet opdager hvordan hænderne kan benyttes.

 

I forhold til gaver, så find noget her som der kan føles endnu mere på. Forskellige former, tykkelser, materialer osv. Her kan et lille spændende ophæng være god til at differentiere fra den gamle uro, så det er noget barnet kan nå med hænderne og mærke på.

 

Til legepladsen i huset, kan der fås et ekstremt smart sansetæppe. Med et sansetæppe får barnet ting som spejl, bånd, pels og så meget mere. Disse forskellige indtryk er spændende for det unge barn, og godt for udviklingen.

 

Barnet begynder senere hen at kravle og trille rundt. Senere hen begynder armkræfterne at komme, og de små vil forsøge at hive sig op, for at stå op og støtte sig op ad noget, for at udforske resten af huset på egen hånd.

 

Derfor skal der nu tænkes nyt i forhold til gaver. Motorikken skal testes og trænes. Til legepladsen kan der med fordel købes stableklodser, så der øves i at stable og kontrollere hændernes motorik. Når det kommer til tidspunktet hvor der skal vandres rundt i huset og udforske, kan en skubbevogn være ideel. Ellers er det sikre valg altid bøger, og ting som kan lave sjove lyde.

 

Skriv et svar