Gode råd til indretningen af børneværelset

Allerede fra børnene er meget små, vil de sandsynligvis have en holdning til, hvordan deres værelser skal indrettes. Ligegyldigt om de synes, det hele skal være lysegult, eller om der skal males dinosaurer på væggene, så kan det være hyggeligt for både børn og voksne at dekorere værelset sammen. Det kan måske også virke lidt uoverskueligt, men heldigvis behøver det hverken være svært eller krævende at skabe drømmeværelset.

Tips til børneværelset

Her kommer et par ideer til, hvordan du kan skabe et rigtig hyggeligt børneværelse.

  • Invester i en god seng. Det er vigtigt, at dit barn får nogle gode søvnmønstre, og så duer det ikke med en seng i for dårlig kvalitet.
  • Lav nogle gode opbevaringsløsninger. Barnet skal naturligvis kunne lege inde på værelset, og det bliver meget lettere at få ryddet op igen, hvis alting har en plads.
  • Overvej en voksdug. Det kan være svært for små barnefingre at holde sig inden for papiret, så hvis du har et barn, der kan lide at tegne, er det en god ide med et underlag til bordet.
  • Find nogle fine farver. Dit barn skal kunne lide at være på værelset, og nogle dejlige farver er med til at skabe en rar stemning.

Lad børnene hjælpe til – med forbehold

Som regel synes børn, at noget af det sjoveste i verden er at være sammen med deres forældre. Derfor vil de sandsynligvis være med til alting, ligegyldigt om der skal males vægge eller hamres søm i. Som udgangspunkt er det en rigtig god ide at lade børnene være med til indretningen – det kan både være utroligt hyggeligt og give børnene en fornemmelse af rummet. Dog skal det tages med forbehold, for tingene går som regel lidt langsommere, når der er en lille en med på sidelinjen, og værelset skal jo også helst stå færdigt på et tidspunkt.