Gør hverdagens forpligtelser sjove for dine børn

Noget alle børn elsker er at lege og have det sjovt, og typisk vil børn faktisk aldrig lave andet. Dette er der slet ikke noget galt i, da vi alle ønsker at have glade børn der har en masse energi og gerne vil bruge den på at finde på skøre aktiviteter. Det kan dog være en udfordring at afbryde det sjove for at nå dagens gøremål, som børnene opfatter som værende kedelige. Man bliver nemlig altid ganske upopulær, når man skal hive barnet væk fra LEGO eller modellervoks, for at gå i bad eller lave lektier. I denne artikel vil vi dog gerne vise hvordan hverdagens forpligtelser kan gøres mere sjove, så børnene næste gang selv spørger hvornår de skal i bad.

Madlavning med børn

Nogle børn kan godt lide at være med i madlavningen, mens andre blot venter på at der bliver kaldt ind til middagsbordet, fordi madlavningen simpelthen ikke er noget de opfatter som værende sjovt. Er dette tilfældet i dit hjem, men ønsker du alligevel at inddrage børnene i madlavningen kan du eksempelvis prøve at give dem mere ansvar og se om dette har nogen effekt. Spørg dem hvad de har lyst til at spise også giv dem lov til at lave netop det. Stil dem spørgsmål undervejs til hvordan de synes det smager og hvad deres næste skridt er, så de hele tiden er optaget.

Har du ekstra overskud til at svinge støvsugeren efter madlavningen, kan du give dem lov til at grise som de har lyst til – det er en sikker vinder. Har du små børn og er du nervøs for, at de vælter over deres egne fødder, kan du overveje at købe et skridsikkert stoleunderlag til børnefamilier, så dine børn kan ælte dej ved børnebordet uden at glide rundt.

Få børnene hurtigt i bad

Mange børn elsker at hoppe rundt i mudder, dykke ned i sandkassen og røre ved mystiske ting på gåturen. Desværre elsker de dog ikke lige så meget at få alt snavset af sig igen, og det kan derfor være en kamp at få børnene i bad. Det er dog noget som ikke kan undgås og derfor kan det være en god idé at finde på smarte tricks som kan lokke børnene under bruseren.

Til at starte med kan det være en hjælp at tillade leg og hygge. Oftest vil man gerne have sine børn ind og ud, fordi man har en travl hverdag, men de dage, hvor man har ekstra overskud, kan man lade det tage lidt ekstra tid. Lad børnene tage legetøj med i badet og giv dem tid til at hygge sig med dem, imens du skrubber deres hår med shampoo. Er du nervøs for, at de kommer til skade, kan du investere i funktionelle greb og andet badeudstyr hos Nyvo hvidevarer og bad shop i særklasse. Kan dine børne ikke lide at gå i bad, fordi de er bange for sæben og generelt ikke kan lide at have det i nærheden af ansigtet, kan du købe en vaskekrans, så dine børn aldrig får sæbe i øjnene.