Hvilken vej skal dit barn tage i uddannelsessystemet?

Uddannelsessystemet i Danmark er komplekst, og der er mange muligheder for at vælge forskellige veje, som vil føre til forskellige muligheder jobmæssigt i fremtiden. Det kan være svært som barn og ung at tage stilling til, hvad der er det rigtige at vælge for eget vedkommende, for beslutningen er vigtig.

Giv dit barn mulighed for et efterskoleophold

Et efterskoleophold i 9. eller 10. klasse er en fantastisk mulighed at velsigne dit barn med. Det kan gøre det nemmere for dit barn at overskue at tage en videre uddannelse på gymnasiet eller en erhvervsuddannelse efterfølgende, hvis de lige nu udtrykker skoletræthed. Mange unge bliver nemlig lidt skoletrætte af at gå ti år i folkeskole, og derfor er det fuldkommen rimeligt, at de ikke har lyst til at fortsætte med endnu mere skole straks efter deres folkeskoleafslutning. Som forælder kan du hjælpe med at give dem skolelysten tilbage.

Du kan for eksempel give dit barn et år på Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole, hvor de vil få venskaber for livet og blive forberedt til gymnasiet. Efterskolen ligger i Varde. Du kan i øvrigt besøge Varde Netavis her for at blive klogere på, hvad der sker i Varde, eller hvilke nyheder der p.t. skrives om i Danmark.

Gymnasial eller erhvervsmæssig uddannelse?

Der er en del unge mennesker, der vælger den mere boglige vej ved at tage på stx, htx, hhx eller hf eksempelvis, men masser af unge individer vælger også den anden vej med en erhvervsfokuseret uddannelse.

Ved dit barn ikke, hvad de helst vil af de to veje, kan I sammen sørge for at bruge tilbuddet om brobygning fornuftigt og at komme til skolernes introduktionsaftener. Der vil I blive klogere på, hvad det vil indeholde at gå på de enkelte uddannelser. Desuden skal I være opmærksomme på, at der findes kompromiser mellem det boglige og erhvervsfokuserede på fx eud.

Skriv et svar