Idéer til at underholde børn derhjemme

SPONSORERET INDHOLD I SAMARBEJDE MED FIBIA

Du ved måske, hvor svært det kan være at underholde børn i længere tid ad gangen – måske endda imens du forsøger at arbejde eller ordne praktiske ting? Gør du det, så læs med her, og få gode råd til hvordan du kan kombinere indendørs og udendørs aktiviteter.

Det er skønt at lege med sine børn. En tur i haven kan let blive til et eventyr, som indeholder pirater, prinsesser og andre spændende ting. Man kan som voksen let komme til at misunde børn deres fantasi og evne til at skabe historier ud af ingenting. Nogle gange skal man dog hjælpe dem lidt på vej, og der er grænser for, hvor længe børn kan underholde sig selv, eller blive ved med at finde på nye eventyr.

Ligesom mange voksne gør det, så nyder mange børn også at sidde foran fjernsynet eller tabletten og slappe af, og se et program om noget, de finder interessant. Der er dog stor forskel på kvaliteten af børneprogrammer, og man kan som voksen måske nogle gange tænke, at det er noget bras, de unge ser. Der skal selvfølgelig være plads til at se programmer, som er ren underholdning, men de fleste forældre foretrækker nok, at deres børn engang imellem ser noget lærerigt. Især hvis man som forælder arbejder hjemmefra, eller har praktiske gøremål, og børnene måske sidder og streamer i længere tid.

Kan jeres internetforbindelse holde til, at I alle bruger det?

Arbejder du hjemmefra mens børnene streamer, eller er I bare flere i husstanden, der bruger internettet samtidigt, så kræver det en god internetforbindelse. Medmindre man har fibernet, så deler alle i husstanden nemlig den samme mængde båndbredde, som er til rådighed. Det kan betyde, at du bliver forstyrret i arbejdet og børnenes program hakker, eller går helt i stå. Sker det, så kan du være sikker på, at du bliver kaldt på til at sætte gang i programmet igen. Samtidig kan en internetforbindelse, som er optaget af at streame tegnefilm også forstyrre dit arbejde, hvis du skal bruge internettet i den forbindelse. Især hvis du har behov for at overføre filer, eller meget af dit arbejde foregår online, er det vigtigt at have en stabil forbindelse.

Kombiner indendørs og udendørs aktiviteter

Det er selvfølgelig heller ikke sundt for børnene at blive parkeret foran en skærm hele dagen. Prøv eventuelt at kombinere noget af det, de ser på skærmen, med noget I laver sammen. Det kunne måske være, at de så en tegnefilm, og derefter et naturprogram. Der findes mange TV-programmer om den danske eller nordiske natur, og efterfølgende kan I gå udenfor, og måske finde nogle af de planter og dyr, som de netop har lært noget om. Det kunne også være, at barnet har en bestemt interesse, som det ønsker at se et program om, og som I efterfølgende kan lave sammen. På denne måde kan du være med til at sørge for, at børnene både bliver underholdt og lærer noget, og I kan efterfølgende lære videre sammen og få mange hyggelige stunder.