Lad børnene lege i sneen i den rette påklædning

Selvom vinteren og sneen står for døren, er det alligevel vigtigt, at børnene kommer ud at lege. Børn lærer nemlig bedst, når de leger, og hvis de kan lege med jævnaldrene på legepladser, udvikles deres fysiske og mentale færdigheder hurtigere. Derfor er det vigtigt at få fat i ordentligt vintertøj til børnene, så de kan komme ud og lege, selvom der er koldt. God beklædning kan eksempelvis være flyverdragter fra Reima, som holder børnene varme, mens de tonser rundt i vinterens kulde.

Sjove lege i sneen

Børn elsker at lege, ligegyldigt hvordan vejret er. Sneen sætter derfor ingen stopper for børn, men det kan være svært at finde på sjove lege, når der er glat, koldt og dækket af sne. Dog er det muligt at bygge snemænd, lave sneengle eller kaste med snebolde. Det kan være svært for børnene at lære det selv, og derfor er det aktiviteter, der nemt kan laves med en voksen. Ud over disse små lege, kan det også være hyggeligt for børnene at kælke eller stå på ski eller skøjter. Bor i tæt på en kælkebakke, en skøjtebane eller en skibakke, kan børnene også lære motoriske og sociale færdigheder her.

Tag på legepladsen om vinteren

Selvom der er koldt og snedækket, har legepladsen åbent året rundt. Når der er koldt og glat, er det vigtigt, at der holdes ekstra opsyn med børnene, da det er nemt at falde og slå sig. Alligevel kan man sagtens rutsje og gynge i det kolde vejr, derfor er det stadig muligt at tage på legepladsen om vinteren. Dog kan det være en god idé at tage varme drikke med, så både børn og voksne kan varmes op undervejs. Det er også en mulighed at lave en udflugt med andre voksne og børn, så alle kan få en hyggelig tur i vintermånederne.

Skriv et svar