Lege der giver motion og sociale færdigheder til børn

I dette indlæg vil der blive skrevet om forskellige aktiviteter børnene kan lave i børnehaven, skolen, fødselsdage osv. Til slut ville vi komme ind på, hvor vigtigt søvn er for dit barn i en aktiv hverdag.

Ved at lege træner man både sin sociale og kropslige evner. Det giver børnene et bedre nærvær med hinanden og giver dem mulighed for at danne sig nye venskaber. Lege hvor børnene skal være aktive er det bedste, da motion er en vigtig del af et barns opvækst.

Nedenunder er der udvalgt 2 lege, som både er udfordrende og giver motion.

2 lege der giver børnene sved på panden

 

Banke, banke, bøf

  • I legen er der dannet en rundkreds med alle børnene. Denne leg fungerer bedst, hvis der mindst er 10 børn, da legen er bedre jo større en rundkreds der er. Udenfor rundkredsen går der en rundt og siger banke, banke, banke, BØF! Imens han klapper de andre på ryggen. Den han/hun klapper på ryggen og siger bøf skal nu løbe rundt i cirklen i den modsatte retning af modstanderen.

Når de mødes, skal de tage fat i hinandens hænder og snurre rundt, imens de siger ”godmorgen, godmiddag, godaften, gå tidligt i seng i aften. Herefter løber man videre rundt og den der først når hen til den tomme plads vinder. Hvis den der stod i cirklen tabte, skal han/hende nu være den, der går rundt og siger banke, banke, bøf.

Sparke til dåsen

  • Denne leg er en klassiker og kan udføres alle steder, så længe der er gemmesteder. I legen er der 1 person, der skal ”ruge” over dåsen. Dåsen kan være en spand, en dåse, flaske osv. Resten skal gemme sig rundt omkring i nærheden og sørge for ikke at blive fanget.

 

Måden man fanger de andre er ved at rugeren ser personen og råber hans/hendes navn. Fx: ”Mette i Dåsen. Gemmer sig bag træskuret”. Derefter skal personen, der er blevet fanget gå over til dåsen og vente indtil der er en, der befrier dem.

 

For at befri en person, skal der være en person, der lister hen og sparker til dåsen uden at blive opdaget af rugeren, og derefter råbe ”Alle fri”. Rugeren skal nu hente dåsen og stille den op og tælle til 30 med lukkede øjne, imens de andre gemmer sig.

 

For at rugeren kan vinde spillet og blive skiftet ud, skal han/hende fange alle i spillet og herefter er det den person, der blev taget først, der bliver rugeren.

 

Denne leg er helt klart mere spændende end mange andre lege, da man hele tiden skal være på vagt både som ham der ruger over dåsen og dem der gemmer sig. Denne leg anbefaledes til børn i alderen fra 2. klasse til 6 klasse.

 

Søvn er vigtigt efter en aktiv dag

 

Efter en lang dag, hvor børnene har leget hele dagen er det vigtigt, at de falder til ro tidligt og for en god nats søvn. Et barn kan godt være ekstremt træt efter en dag i børnehaven, men her er det vigtigt, at du ikke lader dem falde i søvn inden det er sengetid. Hvis de sover fra 15-16 om eftermiddagen, kan det være umuligt at falde i søvn kl. 20.

At have den rigtige seng er vigtigt for at dit barn kan få en god nats søvn. Her har Sleepzone en masse gode børnesenge, der helt sikkert ville hjælpe på dit barns søvn.

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar