Sådan passer du bedst på din babys sarte hud

Der er ikke noget så uskyldsrent som et lille spædbarn. Det kalder noget så kraftigt på vores moder-gener og beskyttertrang, og vi vil gøre hvad som helst for at passe på vores små børn. Er du i tvivl om, hvordan du bedst passer på din babys sarte hud og beskytter det mod alverdens kemi og skadelige stoffer? Så læs med i denne artikel, hvor vi kommer med gode råd til, hvad du bør være opmærksom på for at passe bedst på din babys hud.

Anvend cremer og sæber uden kemi

Vil du gerne være sikker på at tilbyde dit barn det absolut bedste, så er det en god ide udelukkende at anvende cremer og sæber uden kemi. Det gælder både baby shampoo og sæbe, som du bruger i det daglige bad, såvel som salve til numsen og babypudder. Alt, hvad du kan købe uden parfume, parabener og øvrig kemi, er nummer et, når det kommer til plejeprodukter til din baby.

Gå over til vaskepulver uden parfume

Selvom dit tøj kommer til at dufte så dejligt, når du anvender vaskepulver med duft, så er det bare ikke det bedste til dit barns sarte hud. Parfume er aldrig godt, når det kommer til små børns sarte hud, og derfor er det ikke en god ide at give dit barn tøj på, som er blevet vasket i parfumeret vaskepulver. Gå derfor efter de svanemærkede og parfumefri former for vaskepulver. Så gør du både naturen, dit barn og resten af familien en tjeneste.

Neutrale rengøringsmidler til hjemmet

Det lyder måske lidt langt ude, men faktisk har de rengøringsmidler, som du anvender i dit hjem, også betydning for dit barns sundhed. Når du sprayer rengøringsmiddel på spejlet eller i toilettet, frigiver det duft og usunde partikler, som spreder sig i dit hjem. Det er derfor en god ide – også selvom du ikke har små børn i huset – at skifte de parfumerede og skrappe sager på rengøringshylden ud med neutrale midler, der ikke frigiver den slags stoffer.

Igen gør du både dig selv, din familie og miljøet en tjeneste, hvis du vælger produkter, der er uden kemi, parabener og parfume.

Anvend solcreme – men med måde

Der kan ikke herske nogen tvivl om, at du skal være flittig med solcremen, hvis dit lille barn skal ud i solen. Og du skal naturligvis vælge en solcreme til små børn uden en masse kunstige stoffer eller kemi. Men faktisk kan du pleje dit barns hud endnu bedre ved at udsætte den for mindre sol.

Klæd gerne dit barn på i et let lag tøj, når I skal ud i solen, og glem ikke en solhat også. Hvis dit barn ikke har så meget bart hud, behøver du ikke at smøre så meget solcreme på – så beskytter dit barns tøj dit barns hud mod solen i stedet. Husk også at undgå, at dit barn bliver udsat for den skarpe sol mellem 12 og 15. Gå i stedet en tur i haven om formiddagen eller om eftermiddagen. 

Skriv et svar