Sådan skaber du en have, som hele familien elsker

Hvis du er så heldig at have adgang til en have, så har du mulighed for at skabe en kombination af legeplads og grøn oase, lige udenfor døren. For at udnytte haven på bedst mulig måde, sådan at hele familien har et yndet fristed, så skal du skabe en have som rummet det hele. Læs med her, for inspiration til at skabe en have, som både du og børnene vil elske.

Skab plads til leg

For at børnene skal elske at være i haven, så skal du lave en legeplads. Det betyder ikke at du skal indrette din have som om det var en børnehave, der er nemlig mange måder at få etableret en lækker og funktionel legeplads. Det kan være at du skal hænge en gynge op i et af frugttræerne, og måske få lavet en lille sandkasse. Specielt sandkassen, kan være en boltreplads for børnene, samtidig som den er smuk at kigge på.

Hvis du har en stor have, så kan det være en mulighed at bygge en træhytte, eller få sat op en lille hytte til børnene. Her vil du skabe rum for masser af gode lege. Hvis du har lidt større børn, så har en trampolin helt sikkert været et samtaleemne rundt middagsbordet allerede. Og man kan faktisk få etableret en trampolin, som ikke fylder hele haven.

Hygge på terrassen

På terrassen, så kan du overveje om du skal lave et indbygget badekar i gulvet. Hvis du får fat på et gammelt badekar, så kan dette bygges ned i terrassegulvet, og fungere som udendørs bad om sommeren. Det er helt sikkert noget som børn og vokse, vil blive glade for. Tænk at nyde et bad en lun sommeraften, mens du kigger op på stjernerne.

Det skal selvfølgelig også være plads til hygge på terrassen. Det er en god ide at sy sine egne havehynder og puder, sådan at du får lige præcis de mønstre og farver som du har brug for. For at gøre det nemt for dig selv, så kan du investere i hyndebokse, sådan at du kan opbevare hynderne beskyttet for vind og vejr.

Hos https://www.harald-nyborg.dk/ finder du alt der du har brug for, for at lave din have om til drømmehaven.

Det kan være en god ide at skabe et roligt hjørne i en del af haven, måske med en hængekøje eller en lækker stol. Sørg gerne for at den er lidt afskærmet, men alligevel med overblik. På den måde kan du slappe af med en bog, samtidig som børnene leger og hygger sig i haven.

Plant blomster, træer og planter

Det at lave en legeplads, er en god måde at få børnene til at bruge haven, en anden måde er at lave naturlig legende omgivelser. Hvis du planter en masse planter, buske og træer så giver du dine børn mulighed for at bruge sin fantasi, og skabe sin egen leg. Det kan være at bygge en træhytte i et av træerne, eller det kan være at lege gemmelege mellem buske og planter.

Hvis du har mulighed for det, så er det selvfølgelig også skønt med en græsplæne, hvor det er muligheder for at spille lidt bold, men det kan være lige så fedt at få lov til at bygge hytter, og gemme sig, i en lidt vildtvoksende have.

Det er en god ide at lave en lille køkkenhave sammen med børnene. Tag dem gerne med ud på planteskolen, for at udvælge grønt til køkkenhaven, sådan at de kan være med fra start og følge processen fra et spirende frø, til færdig grøntsag. Det er faktisk også en god måde at få børnene til at smage på forskellige grøntsager, da det er mere spændende at spise, når man har dyrket sin egen mad.