Opdrag dit barn til at være aktiv i hverdagen

Børn har godt af at være aktive, ligesom voksne også har det. Det betyder dog slet ikke, at alle børn dyrker den motion i deres hverdag, som de burde. Det er selvfølgelig ikke børnenes ansvar, men de autoritære personers. Det er bl.a. forældrene. Som forælder er der flere måder at bringe motion ind i dit barns liv på.

Prioritér familietiden på trods af travlhed

I en fortravlet hverdagsrutine, hvor der er mange ting, som skal nås, er det ganske almindeligt, at familietiden nedprioriteres. Det skyldes jo, at der ikke er overskud fra de voksnes side til at bruge tid med familien, når der er en masse pligter og arbejde at holde styr på derudover – har du i øvrigt behov for et nyhedsmedie, der kan give dig et hurtigt overblik, kan du eksempelvis bevæge dig ind på Rudersdal Netavis, som er en netavis med nyheder fra både Rudersdal og andre byer.

Det betyder dog meget, at børnene bliver vist, at du har tid til at tilbringe tid med dem såvel som med de kedelige og tidskrævende pligter. Du kan desuden sørge for at kombinere aktivitet og familietid ved for eksempel at have to faste gåture om ugen, hvor børnene evt. kan køre på rulleskøjter, cykel eller løbehjul, mens I voksne kan gå ved siden af. Det handler blot om at gøre det til en del af rutinen, så det ikke længere er noget, der uventet skal afsættes tid til, men er noget, der prioriteres.

Forvandl haven til en legeplads

Det er langt fra sikkert, at børnene føler sig motiverede til at vove sig ud i haven for at lege, hvis ikke haven er indrettet med denne hensigt. Ved fx at opsætte eller nedgrave en trampolin, købe et par fodboldmål eller sætte et gyngestativ op vil dine børne måske finde det mere oplagt at lege derude.

Skriv et svar