Disney On Ice spiller nu i Odense

Traditionen tro gæster Disney on ice Danmark i vinterferien, og som altid er min datter og jeg på pletten. Vi er begge helt vilde med Disney og deres eventyrlige univers, den fantastiske fortælling og et sceneshow, der altid er yderst professionelt og appellere til alle aldersgrupper. Men hvordan vil showet så forme sig i år, ja, det er vi meget spændte på.
Godt fyldt op med penge og forventning drog vi mod Forum i København, for at overvære premieren. De næste par dage er showet i Odense.

Før starten
Det første vi så da vi ankom til Forum var en masse forventningsfulde børn og deres forældre/bedsteforældre, som alle virkede meget spændte på, hvilket show de ville få at se. Vi måtte selvfølgelig købe et katalog, for dels at se, hvad showet ville omhandle, om også bare for at se de smukke billeder, for noget Disney og deres produktioner også er fremragende til, det er at iscenesætte. Lys, lyd og ikke mindst farver er i en klasse for sig, og selvfølgelig er det jo også derfor, at Disney ikke er blevet mindre populært med årene.
Overskriften i år er ”Fantasiens verden”, så nu skal det blive spændende, hvad vi kan blive fortryllet med i år.

Selve handlingen.
Vi møder Minnie, Mickey, Anders And og Fedtmule som de gennemgående figurer, der binder showet sammen.
Mickey og Minnie kommer kørende ind i deres fine bil, men pludselig vil bilen ikke køre mere. Hvad sker der dog? De bliver enige om, at bilen nok mangler vand, så fedtmule går ud for at hente noget.
Mens Fedtmule er ude, går de andre også og ind kommer Bumle, Sally, Lynet McQueen fra filmen Biler, alle for at hjælpe Mickeys bil. Mon det lykkes? Kommer Mickeys bil mon til at køre igen?

Hele seancen er utroligt flot lavet, og krydret med super god musik. Vi er alle tryllebundet fra første sekund.
Alle biler med undtagelsen af Mickeys kører ud igen, og ind kommer vores elskede figurer. Fedtmule kommer med vandet, men pludselig kører Mickey, Minnie og Anders And ud, og så sætter Fedtmule sig på isen med sin spand… og pludselig er vi alle under havets overflade, hvor vi er tilskuere til fortællingen om Den lille havfrue.
Sebastian synger og så kommer vores alle sammens havfrue Ariel ind sammen med Tumle. Vi ser også Prins Erik, og vi er vidner til den fantastiske historie om Ariel, der må så meget igennem, før hun kan få sin Prins. Selvfølgelig er havheksen Ursula også til stede, og vil tage Ariels stemme mod hun får sine ben.
Hele denne sekvens er flot krydret med sangene som vi elsker. Vi ser det flotteste sceneri, hvor alle isdanserne er klædt i de smukkeste dragter, hvor også havets dyr som søheste er repræsenteret.
Flot flot flot – for havet er jo skønt.

Mickey, Minnie, Fedtmule og Anders And kommer ind igen, og beder os alle om at bruge fantasien, og pludselig kommer den smukkeste fe, Dronning Clarissa svævende ind. Hun byder Klokkeblomst velkommen i Drømmehaven, hvor alle feer har et helt specielt talent. Et helt magisk sted, hvor smukke farver, skønne drager og vidunderlig musik fortryller os alle.
Vi ser hvordan Klokkeblomst finder sit helt eget talent, men også hun må gå meget igennem, for det er ikke alle feerne, der er lige søde ved hende.

Fortællingen om Klokkeblomst får mig til at ærgre mig over, at jeg ikke har set filmene, for både min datter og jeg var helt fanget af både fortællingen og stemningen.
Herefter var der en kort pause, hvor min datter udbrød. ”Det var så smukt, at jeg næstede tudede inden i”, og jeg giver hende ret, for jeg fik flere gange kuldegysninger.

Anden afdeling handler kun om Toy Story 3.
Vi oplever drengen Anders, der skal flytte på kollegium, og han skal ikke have andet legetøj med, end sin ven Woody. Hans mor siger, at legetøjet så skal afleveres på Sunnyside, en børnehave, men er det virkelig det bedste for Basse, Slinky, Mr. Potatohead, Rex, Barbie og så min personlige favorit Buzz Lightyear, Jessie og selvfølgelig Woody.
På Sunnyside møder Anders’ legetøj den store lyserøde Teddy Kongebjørn kaldet ”Teddy” og Ken.
Umiddelbart virker Teddy og Ken til at være noget rigtigt hyggeligt legetøj, men Woody vil bare tilbage til Anders, og det prøver han så på.
Imens bliver resten af legetøjet vist hen til Kålormestuen, hvor Teddy og Ken fortæller, at børnene er så søde, men da børnene kommer, opdager legetøjet, at Teddy, Ken og børnene vist ikke er så sød som de ellers virkede til at være, og at legetøjet bliver sat i fængsel.
Ken koder vores elskede figur Buzz Lightyear tilbage til fabriksindstillinger, så nu er han ikke længere legetøjets ven, hvad skal der dog ske?

Pludselig kommer Woody tilbage, og han har en plan. Han involverer Barbie i planen, og så ser vi, hvordan hun snører Ken. Det er flot, sjovt og et helt fantastisk sceneri. Alle omkring os sad og vuggede med på de super fantastiske sange, som var helt specielt udvalgt til hver lille scene, det var virkelig imponerende.

Om Legetøjet bliver fri, mon Barbie får sin Ken, bliver Buzz Lightyear mon sig selv igen, og kan han mon tale andre sprog end dansk? Ja det skal så absolut ses i Disney on ice.

Showet kan anbefales
Jeg havde troet, at det var svært hele tiden at finde på nye fortællinger til Disney on ice, men det var jo virkelig et festfyrværkeri af guf for en Disneyfan.

Jeg har set Disney on ice i mange år, og for hvert år synes jeg, det var en lille smule bedre end året før.
I år er Disney on ice bygget lidt anderledes op, idet der ikke var så mange forskellige Disney figurer med, men historierne, der blev fortalt, var længere og meget mere dybdegående.

Jeg kan bestemt anbefale showet til alle fra de helt små til tipoldeforældre. Alle kan have glæde af og nyde dette fantastiske show.

Min datter og jeg er ikke helt enige om hvor mange stjerner vi skal give. Jeg vil give 5/6 stjerner, fordi jeg til trods for, at jeg var imponeret og synes, det var utroligt flot iscenesat, fandt at anden afdeling var lidt for lang, når kun det handlede om Toy Story. Der er et sted sidst i anden afdeling, som var meget emotionelt, og har man sensitive børn, så kan der falde en tåre – men det hele ender jo godt til sidst… Det er jo Disney.
Min datter vil give showet 6/6 stjerner, for det var det bedste hun nogensinde havde set.

Disney on ice spiller alle dagene frem til d. 13. februar i Forum i København hvorefter hele showet flytter til Arena Fyn, hvor det vises d. 15. – 16. februar 2014, og billetter kan købes via www.billetnet.dk.

Jeg talte med nogle bøn efter showet:

Stina, 8 år: Jeg synes, det var så flot, og tænk hvis jeg kunne flyve.
Benji, 4 år: Det var vildt, og bilerne var seje og flotte. Feerne var kedelige.
Kasper, 9 år: Jeg skal se showet i morgen igen, det var godt når ikke alle de der prinsesser var ved.
Cille, 10 år: Feernes verden, der gøs det lige lidt. Sejt show med god musik.

Tina Magling
Skribent sjovforborn.dk

Skriv et svar