Gåture som familieaktivitet

Efter en lang skole- eller arbejdsdag kan det være svært at finde tid til både at være aktiv og have kvalitetstid sammen med familien. At gå ture sammen kan dermed være en mulighed for at kombinere begge disse ting. Det kræver ikke det helt store at komme ud at gå – et par sko, tøj til vejret og måske en nogenlunde rute at gå efter. Ruten kan variere for gang til gang. I kan f.eks. gå rundt i lokalområdet, gå frem og tilbage fra indkøb, eller lave en udflugt ud af det i en weekend. En fordel ved gåture er, at det kan gøres, hvor som helst og når som helst.

Gå i en forening

Det kan også være en fordel at melde sig ind i en forening. Det kan være motiverende at vide, at der er nogen, der venter på én. I en forening er der også mulighed for at kunne sparre med andre for gode tips og tricks om blandt andet gode gå-ruter og spændende arrangementer, man kunne deltage med familien i. I Lejre støtter de op omkring dette, for netop at motivere hinanden til at fastholdes deres mål hele året.

Hav fodtøjet i orden

Alt efter hvad I ønsker jeres gåtur skal indebære, hvor længe de skal vare osv., er det hvert fald vigtigt at tænke på, hvad I går rundt i. Det kan også være med til at motivere én mere, hvis man har behagelige sko at vade i. Det kan derfor være en god idé at have dette i mente, hvis I begynder at gå flere lange ture. Ting I f.eks. kan tænke over er: hvilket terræn skal I gå i? Skal skoene blot være til daglig gåture eller også til vandreture? At gå op i jeres fodtøjet kan også være med til at motivere hinanden, så det I lyst til at gå.

Skriv et svar