Givskud Zoo – Store oplevelser blandt både levende og (ud)døde dyr!

Givskud Zoo
– Store oplevelser blandt både levende og (ud)døde dyr!

Normalt er det for at se levende vilde dyr, at man tager i zoo eller dyrepark. Med Givskud Zoos nye afdeling – Dinosaurparken, kan de (ud)døde dyr dog også trække godt i både børn og voksne.

Givskud Zoo har nemlig fra 2015 udvidet med et kæmpe dinosaurområde, hvor I kan opleve hele 23 forskellige arter af dinosaurer i naturlig størrelse – fra de allerstørste planteædere til den dødsensfarlige Tyrannosaurus rex.

Udstillingen strækker sig over et kæmpe område, hvor der også er gjort et stort og flot stykke arbejde for at præsentere de omgivelser den enkelte dinosaurart levede i. De i alt 40 dinosaurer er desuden overraskende livagtige og detaljerede, så der er tale om en særlig og lærerig oplevelse hvad enten ungerne er små dino-nørder eller bare almindeligt nysgerrige.

I aktivitetsområdet som hører til Dinosaurparken kan både børn og voksne få hænderne i forhistorien og blive endnu klogere på de forskellige dinosaurer og den tid de levede i. I kan f.eks. udgrave ægte fossiler i gamle kalkaflejringer fra Faxe kalkbrud, I kan støbe en kopi af en dinosaur-tand eller I kan lege arkæologer og hjælpe med udgravningen af et enormt Stegosaurus skelet.

Hvis man følger den naturlige vej rundt i Givskud Zoo (højre om) kommer man til Dinosaurparken til sidst, og har man små dinosaurinteresserede er det næsten synd. Både børn og forældre kan godt være trætte efter de 4-5 timer man nemt kan bruge på at nyde dyrene i zoo- og safaridelen, så overskud og energi var for vores vedkommende ikke på det højeste.

Næste gang vi besøger Givskud Zoo vil vi således lægge ud med Dinosaurparken, og kan varmt anbefale andre at gøre det samme.

Flere-i-én
Noget af det særlige ved Givskud Zoo er muligheden for flere forskelligartede oplevelser i én. Udover Dinosaurparken byder Givskud Zoo naturligvis på en masse dejlige lyslevende dyr.

Nogle af dem kan opleves til fods i zoo-delens 6 km lange stisystem, hvor man kan bruge lang tid ved hvert indelukke, på at nyde dyrene i leg eller hvile – eller se dem blive fodret. Det kan anbefales at orientere sig om fodringstidspunkterne i dagens program som udleveres ved indgangen, og at planlægge sin tur så man i hvert fald rammer et par fodringer.

Dyrepasserne er gode til at formidle ekstra viden om dyrene og besvarer oftest gerne spørgsmål fra små videbegærlige zoo-gæster.

Udover zoo-delen, kan man også køre på opdagelse i egen bil (eller i safaribussen) og på den måde komme helt tæt på vilde dyr i deres naturlige omgivelser. Safariruten kører gennem Sydamerika, Nordamerika og Afrika og I møder alpakaer, bisoner, antiloper, zebraer, giraffer og mange flere, inden I slutter ved løverne, som for mange er en rigtig stor oplevelse – det giver nu engang et særligt sug i maven når disse stolte rovdyr spankulerer dovent lige forbi bilen.

Få hjælp til alle spørgsmålene
”Mor, hvad er forskellen på en struds og en emu?” – ”Far, hvorfor hedder det hvide og sorte næsehorn når de alle sammen er grå?”. Noget af det skønne ved børn, er deres nysgerrighed og naturlige spørgelyst, men helt ærligt, så kan det også være en prøvelse, at du forventes at være et omvandrende Wikipedia om alt fra Løver til Lemurer.

Hvis du ved du har en Spørge Jørgen med i bilen, kan det på det varmeste anbefales at købe CD-guiden ved indgangen. Den sættes bare i bilens CD-afspiller og så guider Sebastian Klein rundt i hele Givskud Zoo og fortæller en masse om alle de dyr i ser og kører forbi. CD’en er desuden et fint minde om en skøn dag, som herhjemme bl.a. er brugt til godnatlytning.

Alt det andet
Udover at være en flot og spændende dyrepark, har Givskud Zoo også styr på alt det andet det kræver at være så stor en turistattraktion for børnefamilier. Der er gode toilet og spiseforhold, kæmpe legeplads, god skiltning og rigeligt med personale. Naturligvis kan køer og travlhed ikke undgås i højsæsonen og på særlige dage, men fordi der er så mange muligheder for at komme ud af bilen og gå rundt, føles det ikke ubehageligt eller presset.

SjovForBørn kan således på det varmeste anbefale Givskud Zoo til en sjov og interessant heldagsudflugt for hele familien.
Læs mere om priser, åbningstider og alt det praktiske her: https://www.givskudzoo.dk/

Sus Warming
Sjovforbørn.dk

Skriv et svar