Hyggelige julekalenderbøger

Nyd en julehistorie og nap en julekalenderbog!

Ingen jul uden en sjov, sørgelig eller skør julehistorie i sofaen og slet ingen jul uden en munter, magisk og mystisk julekalenderbog ved sengekanten! Vi har kigget i de gode gamle julefortællinger og de helt nye af slagsen. Til sidst har vi åbnet lågerne i julekalenderbøgerne for at få en opleve hvordan de bedste historier gør december endnu mere frydefuld!

Julekalenderbøger
Vi skyder julen godt i gang med en julekalenderbog, der kan læses ved morgenbordet mens I brænder kalenderlyset ned eller som hyggelig godnathistorie. En julekalenderbog består som navnet antyder af 24 kapitler: et til hver dag i julemåneden. Og husk, at det aldrig er for sent at gå i gang.

Den nat julemanden gled i en sukkerroe: et juleeventyr i 24 afsnit. Af Steffen Slot

Julekalenderbogen fra forlaget KlarPirat henvender sig til børnehavebørn og indskolingsbørn, der elsker det gakkede og fjollede! Som titlen antyder er bogen her én stor munterhed iblandet et twist af detektivbog, gåde og magi. Glæd jer til at grine over de skøre navne og bliv optaget af et spændende julemysterium, der trækker på de klassiske julekalendere tilsat nye magiske ingredienser. Også her skal julemanden hjælpes hvis det skal blive jul. Sød, sjov og spændende bog!

Iqbal Farooq og den lede julestjerne. Af Manu Sareen

Julekalenderbog om drengen Iqbal Farooq og hans skøre familie. I skolen er der jul med Lucia, krybbespil og pakkeleg. Og for familien Farooq på Nørrebro er det første gang, de skal holde jul og hele opgangen er inviteret med! I Københavns gader bliver julepynt i nattens mulm og mørke stjålet – og dét er lige en sag for Iqbal og hans bror Tariq. En hylende morsom bog med noget til både børn og voksne. Bedre kan det ikke gøres!

Julekalender for børn af Halfdan Rasmussen

Er I på udkig efter en enkel og sigende julekalender som både kan læses år efter år, og som udmærker sig ved at hurtigt klaret og tilmed er velegnet for såvel små som store er denne sagen! Halfan Rasmussens skønne og morsomme vers om den travle og dejlige juletid er ikke til at stå for. En klassiker vi elsker at tage frem og nyde. Hvor er det klogt, vittigt og forbandet godt!

Sebastians jul af Sebastian Klein og Bettina Buhl

Det hører efterhånden til den obligatoriske lancering af julen, at tv udsender en bog i forbindelse med deres julekalender. I år er der for en gangs skyld god grund til at se med milde øjne på børnene, når de ytre ønske om måske at få bogen. Her er tale om en fin og fascinerende fortælling om julens mange traditioner formidlet i børnehøjde. Det hele er indflettet i Sebastians historie om julen på en gammeldags bondegård. Tekst og illustrationer spiller harmonisk sammen og for hver dag i julemåneden får børnene forklaret én eller flere af julens mange skikke. Ganske flot!

Lys i mørket af Anna-Marie Helfer

Fås som bog og lydbog på mp3. Denne dejlige bog består af 24 selvstændige kapitler, der kan læses når familien har tid og lyst til at høre om julens spændende traditioner og imponerende kulturhistorie, der præger os langt mere end blot i den søde juletid. Her bliver gået i dybden og kælet for detaljen, således at bogens smukke og unikke indhold må siges at være bedst egnet for de større børn og deres voksne. Lys i mørket er en uundværlig bog om hvorfor vi holder jul, vores traditioner, tro og historie. En imponerende bog for familien med lyst til at vide mere.

Julehistorier

Grin julen ind. Fra forlaget Cadeau

Børn og voksne kan glæde sig til en hyggelig juleoplæsningsbog med 10 meget forskellige historier, der viser forskellige sider af julen. Der er tænksomme, triste, søde, sjove og forbløffende fortællinger. Glæd jer til alt lige fra frække nisser over farefulde oplevelser til søde juleromancer. Julehistorierne er ledsaget af velvalgte, hyggelige, og stemningsfulde illustrationer.

Iqbal Farooq og den lede julestjerne. Af Manu Sareen

Stor flot billedbog om drengen Iqbal Farooq og hans skøre familie. Det er første gang familien Farooq på Nørrebro skal holde jul. Far vil have et juletræ og nu tager løjerne fart, når far og tossede onkel Rafig går i gang med projekt Perfekt Juletræ! En hylende morsom billedbog med noget til både små og store. Bedre kan det ikke gøres!
Er baseret på sidste kapitel i julekalenderbogen af samme navn, som henvender sig til de lidt større børn.

Max Pinlig og den store julefred af Lotte Svendsen, Mette Horn

Sidste års store biografsucces om Max Pinlig er her bearbejdet til en skøn og morsom juleroman i 22 kapitler. Max kæmper med sin pinlige mor, men mest af alt med sig selv når han gerne vil imponere den ny pige i klassen Ofelia. Helt galt går det for Max, da han stjæler Ofelias hæfte. Som alle andre tweens vil Max gerne være populær og sej, men hvordan er det lige at det lykkes?! En herlig og humoristisk bog om kammerater, mobning og den første spirende forelskelse. Kan varmt anbefales til både selvlæsning og oplæsning for de større børn, der ikke gider en traditionel julekalenderbog mere.

JULEØNSKET af Kenneth Bøgh Andersen

Forfatteren Kenneth Bøgh Andersen er en anerkendt og populær børnebogsforfatter, med talent for at underholde, glæde og overraske sit unge publikum. I Juleønsket får de to drillenisser Loppe og Skjalte en udfordring, da gavemaskinen pludselig spytter to tomme gaveæsker ud. Julemanden vil ikke komme ud fra sit kontor før mysteriet er løst og alting er som det skal være. Kan det være fordi de to modtagere slet ikke ønsker sig noget? Og hvorfor mon ikke det? En varm, klog og velskreven bog med masser af klassisk julestemning og hygge!
Bogen er inddelt i 14 kapitler så den kan bruges til oplæsning i december i skolen.

Skriv et svar