Into the Woods – Glassalen indtil 17. juni

Det er en lidt anderledes forestilling, som vi er sat til at anmelde denne gang.
Brdr. Grimms eventyr er jo kendt og elsket af stort set alle, så det bliver spændende at opleve, om skaberne bag forestillingen har formået at få det eventyrlige og magiske frem i en teaterisk musical, hvor vi præsenteres for mange af de kendte eventyrfigurer.

Da vi kommer ind i Glassalen i Tivoli, ser vi med det samme, at der er sket noget. De forreste siddepladser fra række 1-7 er væk og erstattet af en kæmpe scene. Musikerne (eller en del af dem) er placeret til højre og venstre for scenen foran publikum og dirigenten sidder centralt i midten. Det skaber en helt anden form for nærhed og intimitet. Hos bl.a. musikerne er der en sød lille gimmick, som man lige skal kigge efter, når man ser forestillingen – det er, hvis jeg må sige det, genialt.
Den nyskabte scene giver en helt unik mulighed for at lave noget spændende og udfordrende, hvilket vi bestemt også oplever.

Selve forestillingen
”Hvor langt vil du gå for at dine drømme skal gå i opfyldelse”? Dette spørgsmål stilles, og ja, jeg tror nok, at vi er mange, der vil sige, at vi vil gå rigtigt langt – men hvor langt er rigtigt langt?
Hele forestillingen starter med at en bager og hans hustru er ulykkelige over, ikke at have fået et barn. De får besøg af en heks, der fortæller, at familien er forbandet, og at denne forbandelse kun kan brydes ved at bagerparret går ind i den mørke fortryllede eventyrskov og skaffer 4 magiske genstande til heksen, nemlig en kappe så rød som blod, en ko så hvid som mælk, et hår så gyldent som korn og en sko funklende af guld.

Derefter går jagten så ind på disse 4 elementer, men det er jo ikke bare lige sådan at finde eller endda at narre sig til de ønskede 4 ting. Men hvad sker der dog?

Jo, mens bagerparret går meget igennem i deres søgen, følger vi også historierne, der leverer disse 4 elementer. Vi hilser på Rødhætte, der bestemt er en ung pige med sine meningers mod, Askepot, der er godt sej og som kan sige fra overfor en utro prins (skam dig prins), Rapunzel, der med sit lange lange hår byder sin prins velkommen med sang, og ja mange andre af de elskede figurerer. Men tag ikke fejl, disse figurerer er ikke kun fortolket, de er også tillagt ”lidt” ekstra personlighed, og så er spørgsmålet igen…. Hvor langt vil du gå?

En central rolle i stykket har Jack. Jack har sin elskede hvide ko, men hans mor tvinger Jack til at sælge koen, da de ikke har råd til mad. Bageren, der vil gøre alt for at købe koen, finder 6 bønner i sin jakkelomme, og de 5 giver han til Jack. For at det ikke bare er almindelige kedelige bønner, så får Jack oplyst, at det er magiske bønner, og jeg skal love for, at bønnerne er magiske. Som mange nok husker, så vokser der en meget høj bønnestage op, og Jack kravler op til toppen, hvor kæmperne bor…. Uha da, hvad skal der dog ske…

Men igen, hvor langt ville du gå for at få opfyldt dine ønsker? – og et tillægsspørgsmål, hvor langt ville du gå, hvis du kendte konsekvensen af dine ønsker?

En helt fantastisk fortæller samler historierne, han både åbner første akt og andet akt, så vi publikum med det samme er klar. Vi griner, vi undres og ja, jeg vil påstå, at vi også forarges en lille smule.

Hvad synes vi så om forestillingen?
Hvordan synes vi så, at de forskellige skuespillere klarer denne lidt alternative fortælling. Faktisk overraskende flot, vil jeg sige. De giver sig alle 100 % på scenen, de spiller og synger fantastisk. Jeg er for alvor imponeret af .. nej jeg kan ikke fremhæve nogen frem for andre. De spiller hver deres rolle med bravour. De fleste af skuespillerne kommer fra den etablerede danske musical og/eller teater verden, men jo, jeg må alligevel lige nævne Rødhætte, der spilles af den kun 15 årige Sofie Amalie Kronborg Christensen, hende vil vi helt sikkert se meget mere til i fremtiden. Hun spiller mageløst og lige så overbevisende som de øvrige på scenen.

Forestillingen anbefales til børn fra 7 år og op. Jeg vil sige, at jeg tænker, at hvis de unge skal have en form for forståelse for handlingen, så vil jeg synes, at den skal ses af børn i teenage alderen. Der foregår rigtigt meget på scenen i perioder, som kan virke meget forvirrende på de mindre børn.

Jeg synes, at det er en interessant forestilling, den er værd at se for teenagere og for deres forældre samt andre, der kunne have interesse i at se en forestilling, der udfordrer kendskabet til de gamle elskede eventyr.
Jeg vil give forestillingen 4/6 stjerner.

Faktisk synes jeg, at forestillingens første akt var langt bedre og hang bedre sammen end andet akt, der kunne virke lidt rodet i starten, men slutningen var fænomenal og rigtigt godt tænkt.

”Into the woods” er en blanding af de bedste folkeeventyr fra Brdr. Grimms univers fortolket og fordansket af Peter Langdal. Ophavsmanden til Into the woods er ingen ringere end musicalproduceren Stephen Sondheim, der bla står bag nyklassikeren ”Sweeney Todd”. Så med det i tankerne, vil jeg anbefale forestillingen – og påpege, at scenografien er helt fantastisk sammenholdt med, at musikken er så gennemført med musikere ved scenen i fine klæder.

Tina Magling
www.sjovforborn.dk
Maj 2017

Information

Into the woods spiller i Glassalen i Tivoli frem til 17. juni, se mere på
https://intothewoods.dk/
Billet til forestillingen giver gratis adgang til Tivoli, og forestillingen var ca. 2½ time.

Skriv et svar