Skræmmende halloween i Djurs Sommerland

En grå oktober dag fyldt med uhygge, sjove oplevelser og masser af Halloween stemning er netop lagt bag os med Djurs Sommerland som vært. Allerede ved indgangen til parkeringspladsen samt på vejen op mod indgangen møder man de første græskar, og indgangen er flot pyntet op og klar til at tage imod de mange forventningsfulde børn og voksne.

Flot udsmykning
Djurs Sommerland er jo Djurs Sommerland uanset årstid – de samme forlystelser og butikker, og de samme spisesteder. Der er bare lige den forskel til Magisk Halloween, at alle steder i parken mødes man af smukke græskar i alverdens udformninger, store, små, lange og runde, ligesom man tages imod af diverse edderkopper, spindelvæv, skeletter og ikke mindst udklædte medarbejdere. Det er lige meget, hvor man begiver sig hen, så er der gjort en masse ud af små detaljer i udsmykningen – selv på sejlturen rundt i Afrikaland har dyrene fået diverse Halloween rekvisitter, i form af skeletter, edderkopper og græskar ind til sig. Man kan undre sig over, hvordan personalet har fået det sat op, men gennemført – det er det i hvert fald. Det må virkelig have taget lang tid at stille alt det an i parken, og jeg synes, der er kælet for at skabe en ægte halloween stemning på selv de mest finurlige steder. Det er meget imponerende, alt det der er lavet af forskellige opsætninger rundt i parken – mekaniske græskar, der spiller klaver eller på anden vis laver uhygge-stemning, og de i alt 25.000 almindelige græskar, som pryder med halmballer hist og pist.

Græskarfabrikken
Okay fair nok – der går måske ikke lige en masse skræmmende mennesker rundt i parken, der springer frem fra buskene og forskrækker dig, men er man til den slags gys, så kan man prøve ”Græskarfabrikken”. På Græsklarfabrikken møder man levende græskar væsener, der jagter menneske-ingredienser til suppen, og for at sige det som det er – ”kønne er de ikke”. Vi havde selskab af tre fremmede teenagerpiger i vores følge, og de lagde i hvert fald ikke skjul på, at skrig i højeste tone var på sin plads. Bemærk, der er en aldersgrænse på min. 8 år.

Haunted House
Er man mere til hekse og magi, så bør man prøve ”Haunted House” – en hekseskole, hvor hele familien udstyret med 3D briller guides af ægte hekse igennem en magisk tur i 15 forskellige, og ikke mindst fortryllede rum. En tur man ikke må snyde sig selv for, hvis man vil i den helt rigtige halloween stemning. Men samtidig også en tur som intet har med rutchebaner, luftgynger og karruseller at gøre, så er man ikke lige til fart og højder, så kan man stadig sagtens være med i Haunted House.

Masser af aktiviteter
Hele dagen igennem er der arrangeret forskellige aktiviteter rundt omkring i parken, hvor man f.eks. kan få taget et halloween-foto, blive kåret som vinder i en udklædningskonkurrence, blive ansigtsmalet eller få håret hekse-toupereret, prøve halmballe labyrinten eller måske varme sig ved de forskellige bålsteder. Så der er gjort lidt ekstra ud af Halloween, end hvis man besøger Djurs Sommerland resten af året.

Årets Nyhed
Når nu man er kommet af sted, så skal man da også lige prøve Dragekongen, som er årets nyhed. Den er ikke Halloween agtig, udover alt pynten rundt om den, men det er Europas hurtigste og længste family suspended coaster. Den dykker med 85 km/t ned i en underjordisk hule med knivskarpe sving. Mine børn var vilde med de 825 meters fart og kilden i maven, så den skulle prøves igen og igen.

Kan varmt anbefales
Halloween i Djurs Sommerland er absolut et besøg værd i efterårsferien, og er man ikke lige til vilde, lange rutchebaner som Piraten, hurtige ATV’er som Juvelen, eller måske syngende og drejende karruseller som Solguden, så må man alligevel ikke snyde sig selv for et besøg. Der er masser af muligheder for at få en på opleveren ved blot at nyde efterårets smukke farver i parken ledsaget af den helt igennem gennemførte Halloween udsmykning. Oktober måned er en flot årstid, og de mange græskar Djurs Sommerland har pyntet op med, gør det bestemt ikke mindre smukt.

Oktober 2017
Helle Hansen
Sjov For Børn

Skriv et svar