Sommerland Sjælland

Sommerland Sjælland – En skøn legeplads for hele familien!

En skøn sommerdag tog vi i Sommerland Sjælland for at se nærmere på den nye forlystelse: Klatrefidusen. Og det blev til 2 dage med dejligt vejr og masser af sjove oplevelser for undertegnede og to drenge på 5 og 10 år.

Klatrefidusen
I Sommerland Sjælland er den nyeste forlystelse et helt perfekt supplement til resten af parkens tema. Klatre-fidusen er noget helt nyt i Danmark, og hvor er det skønt, at man selv kan sætte grænser og måske også udfordre sig selv og overskride nogle grænser.
I Klatrefidusen får du en sikkerhedssele spændt omkring dig, og så er du ellers klar til en tur op i klatre-tårnet. Sammen med linen som i den ene ende er spændt fast i selen og som i den anden ende kører oppe i konstruktionen, bevæger man sig opad. Der er 2 niveauer i Klatrefidusen, og jeg vil vurdere at alle kan være med på nederste niveau.

Min 10-årige søn kravlede hurtigt op på øverste niveau og turde det hele. Min 5-årige måtte hurtigt opgive og kravle ned igen, men dagen efter ville han have revance, og her gik det over stok og sten. Han forstod hurtigt at man ikke kunne falde ned, og så fik han flyttet lidt på sine grænser.

Det er lige noget for hele familien, fordi man selv kan tilpasse niveauet. Mens Jacob kravlede rundt på øverste niveau, hyggede Mathias og jeg på det nederste niveau.

Stor ros til Sommerland Sjælland for at vælge en så alternativ forlystelse til parken.

Et klassisk sommerland
Efter at have tilbragt 2 dage i Sommerland Sjælland er jeg kommet til den konklusion, at stedet faktisk er lige præcis det jeg forbinder med et sommerland. Sammenligner man med Djurs eller Fårup Sommerland, vil man her på Sjælland finde langt færre store forlystelser, men til gengæld er der god plads til leg, og her er et par ting, som man ikke lige finder andre steder.

Faktisk var favoritten hos mine børn en junglesti med masser af sjove udfordringer inde i en lille skov. Og også svævebanerne og kanoerne var et hit.

Der er selvfølgelig også fart på Sommerland Sjælland. Her kan man bl.a. prøve at køre ræs i gocart, og selv hvis man ikke er så gammel, kan man sidde sammen med mor eller far i en dobbelt-gocart. Det er også i Sommerland Sjælland, at man finder rutsjebanen Vildkaten, som jeg under ingen omstændigheder skal op i, fordi der er loop J

Indbydende badeland
Vi var så heldige med vejret at det også blev til en tur i badelandet. Og her mistede vi hurtigt kontakten med min ældste søn. Han greb en badering, og så løb han ellers op igen og igen for at prøve de mange rutsjebaner.

Her er noget for enhver smag, lige fra de små uskyldige rutsjebaner og op til den næsten lodrette rutsjebane Kamikaze. Det er virkelig en rutsjebane for vovehalse.

Udover de mange rutsjebaner er her også en særlig afdeling for de mindste, et lidt større basin til svømning og leg og også et Splashland for dem der ikke er bange for at blive skudt på.

2 dage?
Ja hvorfor var vi der i to dage? Det var fordi vi bor i Århus og ikke havde lyst til at stresse over at skulle tidligt af sted og sent hjem. Så vi tog Molslinjen over til odden, hvorfra der kun var 25 minutters kørsel til Sommerland Sjælland.

Her valgte vi at tage en overnatning i en af de hytter, der er tilknyttet sommerlandet. I øvrigt er det det eneste sommerland, der tilbyder overnatning så tæt på – Og det kan anbefales. Flere gange i løbet af dagen var vi lige forbi hytten for at få andet tøj på eller lidt solcreme. Hytterne ligger lige bagved vandlandet, så det er meget nemt.

Hytterne er indrettet, så der kan sove 6 personer. Der er et lille køkken og spisebord, men du skal ikke regne med en blød sofakrog – det er kun en hytte. Men mellem hytterne er der en super legeplads, hvor børnene kan møde legekammerater, når sommerlandet lukker om aftenen.

Og så er hytterne altså ikke kun for Århusianere og andre jyder, der kommer på besøg. Det giver simpelthen en helt anden ro at have en overnatning, selvom man bor på Sjælland.

Du kan se mere om hytter og priser her:
http://sommerlandsj.dk/overnatning/familiehytter.html

Pizza, burger og sunde sandwich
Nu er sommerlande jo ikke kendt for de store kulinariske udfoldelser, og her er Sommerland Sjælland ingen undtagelse. Men man kan dog vælge med åbne øjne. Vi prøvede en pizzabuffet, en burgermenu og 3 sunde sandwich. Vinderen blev helt sikkert den sunde sandwich. Og det ekstra gode ved den var, at både børn og voksne selv kan få lov til at sammensætte den fra bunden.

Pizza og burger smagte som det nu plejer – Ikke noget at skrive hjem om, men helt i orden.

Så vi kan i den grad anbefale, at man kigger ind i cafeen over badelandet og får sig lidt sundt i maven. Man kan jo altid krydre med en sodavand, hvis der går for meget sundhed i den 🙂

Alt i alt 2 super dage i et dejligt sommerland, der måske giver mindre gys end konkurrenterne men som til gengæld er stærke på familiehygge.

Mette Juhl
Sjovforbørn.dk
Juli 2011

Din kommentar til artiklen?

Har du en kommentar eller en god ide, du har lyst til at dele med andre?

Navn:

Din kommentar:

??
Hvorfor skal jeg tage i Sommerland Sjælland hvis jeg bor i Århus?
Det skal du da, hvis du trænger til at prøve noget nyt, og hvis du kunne tænke dig at prøve kræfter med Klatrefidusen. Der er lavet så gode samarbejdsaftaler med Molslinjen at man ikke betaler ret meget ekstra for at komme til Sjælland.

Almindelig entre for 4 personer koster kr. 195,-x4 = kr. 780,-. Hvis du samtidig skal have bilen med færgen frem og tilbage samme dag, kan du få det hele for kr. 1.095,-. Så det er kun ca. 300 kroner for færgebilletten.
http://sommerlandsj.dk/tider-og-priser/tilbud-paa-transport/tilbud-mols-linien.html

Skriv et svar