Under Vand med Arena

Under vand med Arena

Cirkus Arena har i år vand med på scenen sammen med laserlys, røg og vandfald. Der er masser af artisteri og dyr på scenen, og trods et par lidt kedelige numre leverer Arena en flot forestilling.

Den yngste på tre år havde glædet sig i dagevis, og hun blev ikke skuffet, da hun oplevede Cirkus Arenas Aarhus-premiere 16. april. Faktisk græd hun, da hun skulle hjem. Der skulle lidt mere til at imponere den femårige, der især blev grebet af vandpjaskeri og klovnerier med Cirkus Arenas italienske klovn.

Årets forestilling har temaet ‘Under Vand’, og der blev roet i både, sejlet i speedbåde, og havfruer kastede med håret i vandet. Artister sprang akrobatisk rundt oppe i under loftet med vandet under sig, og første halvdel stod i det hele taget i vandets tegn.

Cirkus Arena har i år laserlys på programmet, og stærke striber af farvet lys når helt ud i hovedet af publikum. Der er masser af show over årets forestilling med røg, springvand og lys, og det engelske band er med til at sætte stemningen i vejret.

Havfruer fra Frankrig
Forestillingen blev indledt med akrobater og musikken fra Grease samt franske havfruer, og det var flot, men man blev ikke for alvor grebet af det. Havfruerne hoppede i små bikinier rundt i en bowle, og det nummer kunne Cirkus Arena godt have udeladt.

Underholdt blev vi, da klovnen Jimmy Folco med hjælp fra en tilskuer lavede vandkamp. De sprøjtede lystigt på hinanden med vandpistoler, og klovnene fik en stor spand vand i hovedet. Det var lige noget, der passede børnene. Især vores femårige dreng grinede højlydt. Klovnen var et gennemgående nummer i forestillingen, og han gik ud fra scenen og lavede små numre tæt på publikum.

Vild med vand
Russiske artister skiftede tøj i høj fart, og den treårige var meget optaget af de flotte kjoler med glimmer. Et flot nummer i et højt tempo.

De charmerende søløver fik også smilene frem, da de vinkede med lufferne, dansede og greb ringe med halsen. I det hele taget var der fine numre med dyr i forestillingen.

En ungarsk trio – to kvinder og en mand – viste kropsbeherskelse på højt niveau. Deres kroppe var trænede til sidste muskel, og deres akrobatiske øvelser var imponerende. Måske var nummeret lige en anelse for langt, men flot var det.

Springvand, vandfald og laserlys blev flot flettet ind mellem numrene, og der var fart over feltet.

Vi venter på elefanter
Anden del blev endnu bedre, skulle det vise sig. Her kom heste, hunde og elefanter, og den treårige spurgte gentagne gange, hvor elefanterne blev af. De kom til sidst som aftenens bedste nummer, og de var værd at vente på.

Imponerende var også de brasilianske mænd, der højt oppe under teltdugen løb rundt i to store hjul. Med imponerende balance undgik de at falde ned, og de modtog store bifald fra publikum. Så var det otte kineserpigers tur til at jonglere med store puder og kugler på fødderne. De var smukke i gule dragter, og det var et flot nummer, men det var desværre også lidt for langt.

Hestene vækkede interesse hos børnene, og der var nok en del, der ville betale 30 kroner for en tur på dem efter forestillingen. Det kunne man også inden forestillingen gik i gang, og man kunne også betale penge for at hoppe i en stor hoppepude.

Hunde på scenen
Et andet af eftermiddagens højdepunkter var det russiske artistpar Kalachew Duo, der dansede ind på scenen i en vals. Kvinden kravlede til tops i et tov, og så kom en lille hund ind i manegen. Den bed sig fast i tovet og lod sig slynge rundt. En hund mere kom ind, og de begyndte begge at bide manden i jakken. Vi grinede alle, og det var et vellykket nummer.

Det bedste nummer kom til sidst. Cirkusdrengen René Casselly Jr. optrådte som Mowgli og svingede sig akrobatisk rundt på de fire, flotte elefanter. Han stod på hænder på stødtænderne, lavede baglæns salto fra ryg til ryg og kravlede en tur under ryggen på en af elefanterne. René sluttede af med flotte, akrobatiske spring og forlod scenen til store bifald.

Cirkus Arenas forestilling underholder både børn og voksne, og især numrene med dyr fangede børnene. Et par af de akrobatiske numre for lidt for lange, og et par af numrene kunne godt have været udeladt. Men et meget fint show med dygtige artister og dyr, laserlys, røg og vandfald. Der blev klappet meget, og stemningen var god – til sidst stod vi alle og klappede og holdt hinanden under armene. En festlig eftermiddag på Tangkrogen i Aarhus, hvor den treårige på vej ud smågræd og sagde ”jeg vil se mere cirkus”.

Louise Wilhelmsen
Sjovforbørn.dk
April 2011

Skriv et svar