Sjov udendørsaktivitet for børn

Dette indhold er sponsoreret

Børn har til enhver en tid haft godt af, at komme ud i naturen og ud i den friske luft. Den friske luft gavner barnet på så mange måder og er en vigtig del af en alsidig dag for et barn. Sådan har det også været, da børnenes forældre var børn og da deres bedsteforældre var børn. Hvad der dog har ændret sig markant, er brugen af naturen. En undersøgelse fra Gallup viser, at det i dag kun er hvert fjerde barn, som får gavn af naturen dagligt. Naturen kan blandt meget andet være med til at styrke den mentale og sociale sundhed. At komme udenfor og få noget lys, noget frisk luft og at få bevæget hele kroppen, kan sommetider være lidt svært. Dog kan det hjælpe markant på barnets motivation, når der er noget sjovt legetøj til stede. De seneste år er specielt trick løbehjul blevet et hit. Løbehjul, som man ”almindeligvis” kender dem, kan også noget helt specielt.

Væk lysten til udendørsleg

Er det lidt vanskeligt, at få barnet væk fra sin iPad eller fjernsynet, kan det være af en stor betydning, at have noget sjovt legetøj til udendørs, som kan vække barnets lyst til at få noget frisk luft. Uanset alderen, findes der løbehjul til alle og til individuelle behov og evner, hvilket gør dette stykke legetøj til noget helt specielt. Udover, at aktiviteten på løbehjulet er sjov og kan gøre udfordrende med eksempelvis tricks, bliver barnet også helt ubevidst styrket. Når legen først er i gang, lægger barnet slet ikke mærke til, at det rent faktisk træner motorikken og balanceevnen og ikke mindst får noget motion. Ved siden af den sjove aktivitet, får barnet helt ubemærket al den friske luft, som ellers ikke var så fristende tidligere.

Vær selv en del af legen

Børn synes ofte det er sjovt og mere motiverende at springe ud i forskellige aktiviteter og lege, hvis også de voksne er en aktiv del af dem. Ofte vil man som voksen være overrasket over, hvor nemt det er at få vækket det indre barn og hvor skægt det kan være at lege.  Udover at en voksen person i sig selv kan være en kæmpe motivationsfaktor for barnet, har det også altid været godt for alle andre end børn, at komme ud i naturen. Ofte byder den på alt det, som man også lover børnene og så kan være med til at styrke såvel krop som sind og på denne måde give et behageligt overskud.